En inspirationsresa till Västergötland

Inspirationsresa Creative Collectives Sweden 2015 2
Först ut var ett långt och berikande studiebesök i Borås tapeters fabrik och det slog mig vilket fantastiskt hantverk det fortfarande är. Ulrica Hurtig som är designer på Borås tapeter berättade om deras jubileumskatalog som kommer ut i år. Där är den fantastiska tapetern Flora med och på framsidan för den delen. Till vänster ser ni det absolut riktiga originalet till tapetern som är målad i gouache.

Som ni vet så är vi ett gäng tjejer, de flesta av oss är grafiska formgivare i grunden, som bloggar och är kreativa. Alla har vi olika projekt vi brinner för men de flesta av oss sitter ensamma och arbetar. Just därför är det så härligt att då och då ses, dela varandras erfarenheter, frågor vi ställs inför och bara umgås med varma likasinnade människor. Vi kallar oss The Creative Collective Sweden. Förra våren arrangerade jag och Karin Schaefer på Pysselbolaget en resa till Dalarna med studiebesök på olika inspirerande platser – läs om den resan här.

I år var det Sofia Brolin på Hildas hem som överraskade oss andra med ett fantastiskt schema under två dagar i Västergötland. Med på resan från The Creative Collective Sweden var Helena (Mormorsglamour), Karin (Pysselbolaget), Gina (Willowday) och Helena (Craft & Creativity).

Inspirationsresa Creative Collectives Sweden 2015 1
Så här ser valsarna med mönstret till tapettrycket ut. På riktigt. Visst är det läckert!?
Inspirationsresa Creative Collectives Sweden 2015 3
På väg hem till Sofia på Hildas hem så stannade vi till vid Gräfsnäs slott som bjöd på vita böljande ytor av vitsippor. Det kändes i luften att våren var där.
Inspirationsresa Creative Collectives Sweden 2015 4
Väl hem hos Sofia utanför Sollebrunn så njöt vi av de fantastiska vidderna och det rogivande och väldekorerade huset hon bor i. Vi pratade i munnen på varandra långt in på natten.
Inspirationsresa Creative Collectives Sweden 2015 5
Nästa dag började med en enorm framdukad frukost på ett sött café i Sollebrunn centrum där vi till och med fick nybakade bullar! Därefter åkte vi till en elaffär i Nossebro. Rune som ägde affären låste dörren 1969 och öppnade sedan ny verksamhet på andra sidan gatan och återvände aldrig till den gamla affären. För några år sedan öppnade familjen återigen upp affären med befintliga sakerna kvar – fast nu som ett museum. Aldrig kunde jag väl ana hur roligt det skulle vara att lära mig saker om elektronik från förr.
Inspirationsresa Creative Collectives Sweden 2015 6
Sedan gick vi en kort promenad till nästa besök som ledde till ”Andra våningen”. Det är något så unikt som en hel lägenhet totalt inredd i 60-talsprylar. Mycket av sakerna kände jag faktiskt igen men jag tror bestämt att min mamma hade älskat att påminnas om sitt tonårsrum och så vidare.

Efter sista studiebesöket på ”Andra våningen” i Nossebro bar färden av utmed lantvägar, åkrar och söta hus till Vara där vi avnjöt en grymt god lunch på Esti med ett genomtänkt koncept – se här. Esti tycker att eftersom de ligger mitt i Sverige och har tillgång till lokala råvaror så försöker de servera så mycket som det går från närliggande gårdar. Jag väntar nu med spänning på nästa inspirationsresa!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *