I och med att jag pysslar mycket som hobby och då ofta med fokus på återbruk och naturens egna material så gör jag ibland pysselevents och workshops. Nedan ser ni lite bilder från olika events jag har haft. Varmt välkomna med en offertförfrågan till mig på lina@linabythebay.se om ni vill ha ett event på skolan, bibilioteket eller företagseventet. Jag köper in och tar med allt material.

Pysseluppdrag på företag

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_0467-1024x768.jpg

Jag fick en fantastisk förfrågan att julpyssla med personalen på Multisoft. Självklart tackade jag ja och förberedde papperspyssel för de vuxna och korkpyssel för de små. Inte undra på att Multisoft har fått utmärkelsen Sveriges 4:e bästa arbetsplats 2021 (Great Place To Work, medelstora företag). Läs mer här.

Bokpyssel drop-in på Solna stadsbibliotek

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Bokpyssel_solna_linabythebay10-1024x688.jpg

Äntligen kunde vi arrangera en härlig bokpysseldag i Solna stadsbibliotek igen efter ett coronauppehåll. Många barn och vuxna kom och pysslade med materialet i gamla nötta böcker. Kanske var det enda gången i livet man fick klippa i böcker som någon sa. I vanlig ordning gör jag ut en massa förslag och stenciler och istället överraskar barnen med de mest fantastiska verken. I år gick alla bananas på att skapa konstverk av böckerna och rama in dem. Se mer bilder om du klickar på länken.

Julpyssel digital för i-HUSET

Jag fick ett kul uppdrag från @i.huset – ett köpcenter i Linköping – att julpyssla på film. Vad passar väl inte bättre för mig än att vika granar i papper. Allt för skogskänslan.

Alla tillbehör finns att köpa i deras butiker. Filmen är ett utdrag ur en av de längre filmerna. Se båda filmerna hos @i.huset.

Julpyssel på Skogås bibliotek dec 2019

Se fler bilder på barnens alster här.

Bokpyssel på Solna bibliotek nov 2019

Jag var inbjuden att arrangera en bokpysseleftermiddag i Solna bibliotek i november. Omkring 40 barn i åldrarna 6-12 kom och pysslade med materialet ”gamla böcker”. Det värmer i hjärtat att få se barn som först inte vill pyssla och frågar om jag möjligen bara har ett vitt papper men senare kramar om mig och tackar för att hen fick vara med.

Eller de fyra stressade systrarna som skulle räserpyssla som jag gav varsin pocketbok och fick dem att stå en halvtimme och fokusera på att göra klart boken och senare gav mig en text i en pappersloppa på Pashto ”Du är snäll”.

Se fler bilder från pysseldagen här.

Wellpappspyssel på Skogås bibliotek sep 2019

Jag fick förfrågan att åter en gång komma och pyssla med cirka 30 barn under några timmar på Skogås bibliotek. Det firades nämligen att de hade gjort om lokaler och hej hå vad mycket folk det kom. Ett tag var det så fullt i rummet att några fick stå och pyssla.

Jag hade vigt dagen åt att pyssla med wellpapp där de själva fick göra figurer och dekorera med silkespapper, knappar, plastögonoch  tapeter med tapetlim. Som vanligt blir jag väldigt imponerad av vilka otroligt fina grejer barnen gör på egen hand. Just denna lördagen var det även en väldigt harmonisk stämning.

Se fler bilder här från eventet.

Sportlovspyssel på Solna bibliotek 2019

Barnen som kom dit fick pyssla med wellpapp, porslinspennor, göra presentpåsar av mjölkförpackningar, stryka på plastpåsar, måla på burklock och allmänt pyssla med gamla förpackningar.

Jullovspyssel på Värmdö bibliotek 2018 med återbrukstema

Vårpyssel 2018 på Knivsta bibliotek natur- och återbrukstema

Pysselworkshop Knivsta bibliotek
Det fantastiska biblioteket i Knivsta arrangerar ofta pyssel för familjer på helgerna. Denna gång fick jag turen att inspirera folk i återbruk- och naturpyssel.

Så blev det dags igen för mig att arrangera en liten workshop för familjer hos Knivsta bibliotek. Jag var där sist på höstlovet 2017 och pysslade endast med naturmaterial. Denna gången tog jag även med saker som kunde återbrukas och få ett nytt liv med lite färg, limning, sågning. Barnen är fantastiska och kreerar de mest fantasifulla sakerna så egentligen skulle jag bara kunna lägga fram lite material och be dom gå lös. Men jag hade förberett några olika pyssel. Se mer här.

Julpysselevent i en skola år 1-6 i Djursholm

pysselevent_11-linabythebay

Läs mer om det härliga juleventet i Djursholm här där nästan 200 elever kom och gick under dagen.

Sportlovspyssel i bibilioteken i Trångsund & Skogås

Läs mer om eventet här.