Om att våga bryta upp och byta bana

Karolina Suite 2014-15Det här med att våga bryta upp sina invanda vanor, mönster och beteende och byta bana är ju hur svårt som helst. Oftast känns det bättre att stanna kvar i det man inte trivs med än att våga chansa på att nästa steg blir bättre.

Jag var väldigt tidigt i livet säker på vad jag ville göra och valde därför helt rätt på gymnasiet och läste framförallt grafisk design som kom att bli navet i mitt arbetsliv i många år. Jag började jobba med design i 20-årsåldern på olika byråer, inhouseavdelningar och tidningar. Efter några år förverkligade jag en långt gången dröm om att starta eget. Jag kan fortfarande förundras över hur jag vågade – då 26 år gammal. Men jag kände som att jag inte hade något att förlora. Jag arbetade ju med mitt drömyrke. Åren gick och känslan av att jag ville mer och något annat pockade på mer och mer men jag var oförmögen att ta tag i det, att våga ge upp min första dröm, att bryta upp. Nej, allt med det kändes fel, läskigt och ändå lockande. Det gick så långt att jag vantrivdes och jag var tvungen att förstå att jag nu istället kunde satsa på alla mina andra drömmar och affärsidéer som låg och väntade i idéboken.

Jag vill dela med mig av två intervjuer som jag har gjort kring det här om att våga bryta upp och jag hoppas det kan inspirera alla som längtar till något annat att göra det. Och sluta aldrig att utvecklas och våga ta nya grepp i livet. Jag ska aldrig mer vara rädd för att byta bana om det inte känns bra i kropp och själ.

Läs om intervjun som Pingis Hadenius gjorde med mig här.
Läs om intervjun som Ny vy gjorde med mig här.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *