Inspirationsresa till Dalarna

Under hösten fick Karin på Pysselbolaget och jag en idé. En gemensam idé om att åka till Dalarna och besöka en mängd inspirerande personer och ställen tillsammans med de mest kreativa människorna vi känner; Helena, Sofia och Gina. Efter lite planering så fick till en fantastisk resa i april i år. Det resulterade i en inspirationsbombning i två dagar. Se lite bilder från vår resa. Hoppas det kan ge er en vink om vad ni ”borde” göra i sommar.

MakeandcreateVi började med ett besök på Helenas kontor. Helena driver butiken Make and Create.

DjurabokVårat fyra timmar långa besök hos Djura bok går inte att beskriva i ord utan bör upplevas. Vi fick lära oss att binda böcker, vika papper till vackra girlanger och servettringar och allt det i en charmig miljö i en gammal lanthandel.

Leksands_gasthemNaturligtvis hade vi fått tips om att bo på pittoreska Leksands gästhem. Charmigare än så blir det inte. Vi njöt av tidlös inredning, utsikt över gårdens höns och får och av den goda ekologiska frukosten länge och väl.

YlvaSkarpVi fick ett personligt möte med en av mina stora förebilder – kalligrafen Ylva Skarp. Det var oerhört inspirerande och taggande att höra hennes karriärhistoria och om hur bra hon trivs med att driva sitt företag från Leksand. Ylva säljer sina artiklar över hela världen.

MiaSvalangeSom en rolig överraskning så fanns konstnären Mia Svalänge, Lycka form vägg i vägg med Ylva Skarps galleri. Mia med sin härliga karisma, bjöd på sitt företags historia och fick oss att vilja köpa en filt av vardera mönster. Varje mönster är inspirerat av olika förkläden som hör till Leksandsdräkten.

JobsVi avslutade vår resa, utmattade och glada av alla intryck, med ett besök i tryckeriet hos Jobs tyger. Do I need to say more?

7 svar på ”Inspirationsresa till Dalarna”

  1. Hittade hit genom Hildas hem. Roligt med inspirerande bloggar och kvinnligt företagande. Hur länge har du varit ”egen”?
    Ha en skön söndag!

    Svara

Lämna en kommentar