Gör en sänggavel

DIY Sanggavel by Linabythebay 3I flera år har jag gått och letat efter ett större gäng drivvedsplankor till min tilltänkta sänggavel. Jag hade till och med nöjt mig med grånade brädor. Men än så länge har jag inte funnit vad jag har sökt så jag fick helt enkelt försöka simulera känslan av drivved och göra en sänggavel av spillvirke, rättare sagt av gammal överbliven läkt, istället.

Jag hoppas jag kan inspirera er att göra något liknande då det var så oerhört enkelt och ramade in sängen så fint i sovrummet. Det kan till exempel vara snyggt att göra med olika bredder på brädorna, som ett fiskben eller stående eller som man lägger ett golv så att det blir olika längder som hakar i varann. Visa gärna bilder om ni gör ett liknande projekt – jättekul att få se!

DIY Sanggavel by Linabythebay 2
Gör en ram med ben av 45×45-reglar och anpassa till den längd och höjd du önskar. Det viktiga är att det finns tre reglar att spika fast brädorna i.
DIY Sanggavel by Linabythebay 1
När ramen var klar lade jag ut läkten diagonalt (i den vinkeln jag önskade) och spikade på den vartefter. När hela ytan var täckt så fick jag hjälp av min käresta att såga bort överflödigt virke på kanterna. Nu sticker läkten ut 10 cm utanför ramen på alla kanter. Sänggaveln är inte täckt med läkten ändå ned till golven utan endast en bit under översta delen av sängen.
DIY Sanggavel by Linabythebay 4
Jag köpte en lasyr som de blandade på plats i färgbutiken som jag tyckte passade och strök på endast en gång. Som ni ser så satte jag den grova delen av läkten utåt men för att inte få flisor i händerna på natten så slipade jag av dem lite lätt innan jag strök på lasyren.

DIY Sanggavel by Linabythebay 5DIY Sanggavel by Linabythebay 6


5 svar till ”Gör en sänggavel”

 1. Profilbild för Vajb

  Så snyggt det blev! Otroligt fin färg!

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   Tack, vad kul! Jag kände att det kanske blev lite mörkt men men det får duga tills jag finner andra brädor. Vilken läcker blogg du har. Jag måste få härma dina pet-flaskor som växthus : ) grym idé ju!

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   Tack snälla!!!

 2. […] Och så här blev den här mörkgrå sänggaveln. Som sagt, bilder på när den sitter uppe i rummet kommer. Se även en sänggavel i trä som jag gjorde hem till oss här på min blogg. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *