DIY: Naturligt färgade ägg

Easter 2015 Linabythebay 5Tillsammans med det fantastiskt kreativa gänget på The Creative Collective Sweden så lägger vi alla IDAG upp ett äggigt och påskigt tips. Se länkar till alla kreatörer i gänget längst ned i mitt inlägg.

Till påsk brukar jag dekorera hemmet eller dukningen med ägg kokade med lökskal. Det ger vackra marmoreringar på skalet. I år ville jag testa något nytt, att färga äggen med naturliga råvaror som jag hade hemma. Det blev kaffesump, rödbetsljus och curry – dä ni!

Easter 2015 Linabythebay 1
Jag började med att tejpa både mönster och satte klistermärken i form av pingviner och bokstäver på äggen innan jag kokade dem i varsin kastrull med varsin ”färg”. Rödbetsjuice, kaffesump och curry. Sedan var det ”bara” att pilla bort alla märken och så fick jag lite skojiga mönster av dem.
Easter 2015 Linabythebay 2
Nästan alla ägg fick lite brunaktig ton och vissa såg nästan vackert rostiga ut.
Easter 2015 Linabythebay 6
Kokta ägg är trevligt att ha med i en vacker ask när man går bort till påskmiddagen.

Easter 2015 Linabythebay 8

Easter 2015 Linabythebay 3 Easter 2015 Linabythebay 4Jag bad min kreativa vän Fia Sjöström från Returnity att vika en ask av gamla Skansen-broschyrer. Blev den inte vacker? Sen klippte jag isär en äggkartong och stoppade ned den i asken så att äggen kan stå stadigt.

För övrigt så kommer jag snart anordna ett kurstillfälle med  Fia från Returnity i askvikning och origami så varmt välkomna att anmäla ert intresse till mig.

Easter 2015 Linabythebay 9Easter 2015 Linabythebay 10

Vill du ha mer påskinspiration, se gärna vad jag tipsade om förra året här.

The Creative Collective består av:
Gina Vide (Willowday)
Helena Lyth (Hemma med Helena)
Helena Nord (Mormorsglamour)
Helena Söderberg (Craft and Creativity)
Karin och Freja Schaefer (Pysselbolaget)
Jag, Karolina Eriksson (Lina by the bay)
Malin Lundgren (Pastill)
Mina Neumüller Malhotra (Mini Piccolini)
Sofia Brolin (Hildas Hem)
Maria Strömberg (Made by Mary)


2 svar till ”DIY: Naturligt färgade ägg”

 1. Profilbild för Borgmästaren

  Det blev fint med brunt i olika nyanser! Alltid kul att använda naturliga saker, men de gånger jag gjort det har det knappt blivit någon färg alls. Fint att se dina ägg!

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   Jag förstår dig, jag blev lite chockad själv att den blev så mastigt rostigt brun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *