Gör randiga marshmallows

Marsmallows 4 LinabythebayTillsammans med det fantastiskt kreativa gänget på The Creative Collective Sweden så lägger vi alla IDAG upp ett påskigt godistips. Se länkar till alla kreatörer i gänget längst ned i mitt inlägg.

Jag tänkte då: Vad fint det skulle vara med randiga marshmallows att servera till den varma chokladen i skidbacken till påsk satte igång att baka.

Marsmallows 1 LinabythebayReceptet på marshmallows hittade jag på Tasteline. Genom att göra smeten i fyra olika omgångar och ge dem lite olika pastelliga toner med karamellfärg fick jag (nästan) till randiga marshmallows. Ett tips är att lägga aluminiumfolie i botten av formen i vilken du ska göra dina marshmallows. Pensla folien med någon form av matolja så blir det lättare att ta loss den sen. Jag hade även lite olja på slickepotten när jag smetade ut varje lager och på kniven när jag skar ut kuberna. Låt det gå 20 minuter innan du lägger på ett nytt lager.

Marsmallows 2 LinabythebayDet var lättare sagt än gjort att göra randiga marshmallows. Det mintgröna lagret blev till Jello istället så jag drog bort det lagret. Fast visst blev de rätt gulliga ändå?

Marsmallows 3 Linabythebay
Slutligen skar jag ut kuber i 1,5×1,5 cm och rullade dem i florsocker och förpackade dem i små plastpåsar med egendesignade etiketter. Önskar ni ha en pdf på Glad påsk-etiketterna så är det bara att maila till lina@linabythebay.se så bjuder jag på dem.

Marsmallows 5 Linabythebay Marsmallows 6 LinabythebayMarsmallows 7 Linabythebay

Vill du ha mer påskinspiration, se gärna vad jag tipsade om förra året här.

The Creative Collective består av:
Gina Vide (Willowday)
Helena Lyth (Hemma med Helena)
Helena Nord (Mormorsglamour)
Helena Söderberg (Craft and Creativity)
Karin och Freja Schaefer (Pysselbolaget)
Jag, Karolina Eriksson (Lina by the bay)
Malin Lundgren (Pastill)
Mina Neumüller Malhotra (Mini Piccolini)
Sofia Brolin (Hildas Hem)
Maria Strömberg (Made by Mary)


2 svar till ”Gör randiga marshmallows”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *