DIY påskpynt till hemmet

paskpynt1

paskpynt_fb
Här har jag gjort ett av många kakfat av gammalt och återbrukat porslin. Just detta charmiga minifat är gjort av en vas och ett litet fat som är ihoplimmade.
paskpynt_2
Istället för påskris så plockade jag lite gamla och avskavda grenar i skogen och hängde upp handmålade ägg från svärmor på grenarna.
paskgodis
På bilden syns några av mina egengjorda kakfat och marsipanägg i olika färger. Äggen är fyllda med mandel och nougat.
paskpynt_girlang_4
På väggen hänger en girlang som jag har gjort genom att klippa ut papper i en form som liknar ägg och sedan sydde jag ihop dem.
paskpynt_8
Rulla in ägget i något form av lim och doppa det sedan i strössel. Jag fick göra det i tre omgångar för att verkligen täcka ägget.
paskpynt_3
Något som är tradition för mig till påsk är att koka några ägg i foliepaket med skal från både gul och röd lök. Det skapar vackra marmoreringar. Man kan stoppa in lite vad som nära ägget för att skapa mönster. Ett bra tips är att använda en tight nylonstrumpa på för att hålla fast allt när det kokar.

paskpynt_7 paskpynt_6 paskpynt5b paskpynt_5Jag älskar påsken och att göra eget påskpynt av olika slag till hemmet. Hoppas att jag kan inspirera er att hitta saker i hemmet och göra egna påskpynt av.

6 svar på ”DIY påskpynt till hemmet”

  1. Hej! Inspirerande! Min man sågade ner äppelträdens grenar och dem har jag påskpyntat. Förhoppningsvis blir det fina blommor också lagom till påskafton. Är det ok att jag lånar en påskbild på ditt godis och kakfat och länkar till dig i Handuniks blogg? Säg till om det inte är ok.

    Svara

Lämna en kommentar