Kycklingarna har börjat värpa

Chickens 1 Linabythebay
Det lilla ägget.
Chickens 3 Linabythebay
Detta är Salt eller Pepa : ).
Chickens 2 Linabythebay
Jag brukar alltid sätta mig vid frukostbordet så att jag ser ner på de pickande och sandbadande hönorna.

Jag trodde inte man kunde bli så glad av att få se de första små miniäggen som våra två Hedemorakycklingar har lagt lagom till påsk. De är mindre än de stora hönornas ägg och de ska förhoppningsvis bli större. Vad jag har läst mig till är att om de börjar värpa ägg tidigare än vid 6 månaders ålder (då äggen är små) så kan äggen fortsätta att vara så små. Men så är förhoppningsvis inte fallet. Fast jag måste erkänna att de är otroligt goda och lagom i storleken som de är just nu. Och det är fantastiskt att se att hönorna njuter lika mycket av solen som vi gör!


Ett svar till ”Kycklingarna har börjat värpa”

  1. Profilbild för Sven-Erik Ohlsson
    Sven-Erik Ohlsson

    Vilken glädje det måste vara att se resultatet av en lyckad satsning. Grattis, grattis. Ser fram emot att få se dem live!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *