Tips: Planera din inredning

Lounge upstairs Linabythebay 1
Det färdiga resultatet av vår tv-hörnan som blev väldigt mycket mysigare än innan.

När jag ska ändra i inredningen hemma hos mig själv eller hemma hos någon kund så brukar jag börja med att fota av rummet. Sedan klipper och klistrar jag saker jag tycker om från tidningar och limmar på ett papper för att få till känslan jag vill ha av rummet när det är färdigt. Jag hittar någon kudde här, någon tavla där och så vidare. Efter det skissar jag av rummet i mitt layoutprogram Adobe Indesign. Där har jag då möjligheten att lägga in mitt foto och på så sätt kunna lägga in och testa med olika tavlor, färger, möbler, tapeter. Det gör att jag redan innan jag köper det kan se ifall det lirar eller inte i rummet.

Lounge upstairs Linabythebay 5
Översta bilden: Så här såg det ut när jag hade rivit ut bilder från tidningar som jag tyckte passade känslan jag ville uppnå i rummet. Utifrån den känslan var det lättare att hitta rätt prylar att stoppa in för att få en varm, ombonad och mysig tv-hörna. Nedersta bilden: Här är en layoutad bild jag gjorde av hur jag ville ha vår tv-hörna mysig på övervåningen. Jag klippte in soffan vi hade beställt från Mio och stoppade in tavlor jag skulle vilja ha och så vidare.
Lounge upstairs Linabythebay 2
För att att göra ett rum i rummet så valde jag att lägga in en heltäckningsmatta för att få den helt anpassad till tv-hörnan. Ett hett tips är att göra som vi gjorde och köpte en stuvbit och fick den för 1500 kr (3×3). Även fast de ser lite knöggliga ut så rätar de ut sig fort.

Lounge upstairs Linabythebay 3

Lounge upstairs Linabythebay 6
Takfönstret ger ett härligt ljus. Både soffan, bordet och den lurviga ullkudden är från Mio.   

Lounge upstairs Linabythebay 4
Finns inte tiden att fixa det sista lilla piffet i hemmet eller kontoret? Varmt välkommen med en förfrågan (under Kontakt) så ska jag nog kunna hjälpa er med det. Se lite bilder från några av mina inrednings- & stylinguppdrag här.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *