Det här med nytt år…

TackDet här med nytt år är något jag tokälskar. Då har jag alltid en liten konferens med mig själv. Jag bollar med mig själv om hur jag vill må, vad jag vill uppnå privat och arbetsmässigt det kommande året och avslutar med att skapa en mood board av bilder och ord som symboliserar vad jag vill åstadkomma under året.

Vissa tycker att det är skönt att bara leva för dagen och go with the flow men jag har märkt att jag för min del, tycker det känns viktigt att ”göra ut” saker jag drömmer om. Nedan har jag klippt ihop bilder från några av de viktigaste ögonblicken i mitt 2014.

Resume 2014 Lina by the bay

Förra året började med att jag och min kärlek åkte till Rio de Janeiro och lekte brasilianare (bild 1) i 16 dagar vilket såklart var helt fantastiskt. Jag hade drömt om att få resa dit sedan jag såg videon till Lambada på MTV i barndomsåren. It was time to go. Jag fick sedan uppdraget att dekorera ett pressevent för Löwengrip Care & Color och jag gick (bild 2 ) bananas med rosa och guldigt papper. Ganska exakt den 22 februari (bild 3) blev jag äntligen fru Eriksson och här står jag och spanar på den vackra utsikten av Stockholms stad där vi firade kärleken i ett dygn med pompa och ståt. Under våren startade jag även mitt företag där både Lina by the bay och Kalasmakerskan (bild 4) ingår.

Kalasmakerskan föddes fram ur ett härligt samarbete med Karin Schaefer på Pysselbolaget. Dekoration till temakalas, och fester har så länge jag kan minnas varit min passion så nu var det dags att dela med mig av detta genom att sälja designade teman. (Bild 5) Jag flyttade ut till Ingarö för sex år sedan och mycket av anledningen var såklart att komma nära den vackra naturen. Jag har under åren träffat så många och härliga människor som tar så mycket vackra kort av skärgården i och utanför Ingarö. Jag kände ett starkt behov av att samla ihop några av dessa och visa upp dem för alla. Det resulterade i att jag arrangerade en fotoutställning i Ingarö hembygdsförenings kulturlada i augusti. Utställningen omnämndes i Nacka värmdö posten med ett fint uppslag och det resulterade i cirka 200 besökare. Gissa om jag kände tillfredsställelse? För 1,5 år sedan ändrade jag mitt liv radikalt och en av mina drömmar med mitt ”nya liv” var att kunna jobba kreativt mer med händerna än vid datorn. Just därför blev det här uppdraget omvälvande och roligt (bild 6)  – mitt första inredningsuppdrag. Lagom till när snön smälte drog Karin Schaefer (bild 7) och jag ihop våra allra pyssligaste vänner och åkte på en inspirationsresa till Dalarna – se mer här.

Det här (bild 8) var verkligen en milstolpe för mig. Jag vet inte om det är min grej och om jag kommer hålla på resten av livet men jag var bara tvungen att få leva ut min dröm om att bo på landet och samtidigt ha höns. Att var dag kunna plocka in sina frukostägg. I augusti tog jag hem dem i flyttkartonger och oj så mycket jag har njutit av dem. Läs mer om min process till att få höns här. 

Redan 2013 sökte jag in till Textilt återbruk i Eskilstuna men kom in först nu i höst (bild 9). Det är en distanskurs på 25% och det är så fruktansvärt roligt att få vara kreativ och leka med spännande material utan att det ska duga åt en slutkund. Kursen fortsätter i vår och avslutas med en utställning.

(Bild 10) Nacka Värmdö posten kom ut till mig och gjorde en fint julreportage om mig, Kalasmakerskan och mina pyssel av återbrukade material. Jag fick tidigare under hösten ett fint och liknande reportage i tidningen Värmdö paper. Slutligen i år hade jag äran (bild 11) att vara med i ett kreativt bloggnätverk The Creative Collective Sweden där vi under december bjöd på ett juligt tips varje dag. Jag känner på mig att detta bara var början på allt spännande det här gänget kommer hitta på.

Med detta önskar jag er ett riktigt spännande nytt år!


6 svar till ”Det här med nytt år…”

 1. Profilbild för Frida

  Åh, jag håller med, visst är det härligt med nytt år! Jag brukar också drömma och göra moodboards av vad jag vill uppnå, ibland flera gånger per år, men alltid vid nyår 🙂 Och så skriver jag en liten sammanfattning av vad som hänt under året som gått, bara för min egen skull. Vad fint att samla ihop bilder också från året som gått 🙂

  Hoppas ditt 2015 blir minst lika fantastiskt som du drömmer om!

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   Åh va kul att höra Frida att fler gör som jag. Jag har känt mig lite ”planerande” ibland men det ger ändå resultat och saker och ting blir gjorda.

 2. Profilbild för Sandra Engberg

  Vilket år! Helt otroligt! Hoppas 2015 också blir ett år att minnas med glädje!

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   Jaa, tack Sandra! Det blir liksom svårt att toppa så det kanske blir mitt mål att vara lite i nuet. Fast jag har ett gäng saker på listan jag vill ha gjort hehe.

 3. Profilbild för Linda

  Hej!
  Jag hittade precis hit när jag sökte efter nya bloggar att följa. Bloggar som inspirerar och ger vardagen extra guldkant. Självklart ska jag följa dig, fantastiskt arbete du gör med bloggen! Jag är själv en person som pysslar massor, inreder och tycker om att ha vackert omkring mig så den här bloggen passar mig perfekt. Älskar dina pyssel/DIY-inlägg, hade gärna sett mycket sådant det här året! Gott nytt år! <3 Linda, http://www.underbarasaker.blogg.se

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   ÅH VAD roligt att höra! Och jag ska följa dig Linda! Jag har faktiskt tänkt att börja med DIY:s med förklaringsbilder detta året. Innan har jag mest lagt upp resultatet. Tänka om man kan inspirera några fler att använda sig av återbruk i vardagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *