DIY presentpåsar

Diy giftbags1Jullovet är tiden då man kan vila, promenera och framförallt pyssla. Jag brukar även passa på att bli ”bortbjuden” och träffa goda vänner och släkt. Då är det trevligt att ha med sig någon godsak eller annat i en fin presentpåse. Jag har gjort mina egna presentpåsar av gamla tapetrester och nedan visar jag hur jag man gör. Go ahead!

Diy giftbags2
1. Detta är vad du behöver för verktyg.
2. Klipp ut ett ark papper, tidning eller tapeter i den storlek du önskar och vik upp ena långsidan. Den måste vara lite styvare då vi ska fästa snörena igenom den.
3. Vik en bred kant längs med långsidan. Det ska bli botten av påsen.
4. Vik tre veck i mitten av arket med valfritt mellanrum och gör samma sak med ”andra” sidan. Detta blir alltså sidorna av påsen.
5. Fäst ihop kanterna med tejp, självhäftande tejp eller starkt lim. Klipp av den eventuellt för långa sidan som blev över.
6 & 7. Vik ihop bottenkanterna ungefär som man gör med ett paket.
8. Fäst ihop botten med en snygg papperstejp.
9. Klipp gärna ut en bit kartong och lägg inuti påsens botten för att få en stabil botten.
10. Gör hål på båda sidorna i påsens överkant där vi hade förstärkt med vikt tapet. Fäst slutligen ett, som du tycker, ett vackert band genom påsen och gör små öglor på insidan så att det blir ett praktiskt handtag. Det kan vara fint att stoppa lite matchande silkespapper inuti påsen.

Diy giftbags5 Diy giftbags4 Diy giftbags3


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *