Pynta granen ”gratis” – Decorate your christmas tree for free

allagranar linabythebay
Det är lucka 20 i vår gemensamma julkalender The Creative Collective Sweden. Igår fick vi se en video av hur man viker en alldeles speciell pappersstjärna hos Madebymary.

Julgran vill vi ju ha till jul för att få till den riktiga julstämningen. Det kan vara trevligt att variera färgtemat olika år och då tycker inte jag att man ska gå ut och slösa en massa pengar på julgranspynt utan att först ha rotat runt lite i hemmet. Jag vågar nästan lova att varje hem är en skattkista av gratis julgranspynt! Med förhoppning om att inspirera er så har jag gratispyntat en vit, en beige och en orange julgran och fotograferat de olika pynten.

Today it´s finally my turn to open a slot in our calendar The Creative Collective Sweden. Yesterday we got to see a video of how to fold a very special paper star at Madebymary

We all want to bring in a christmas tree to create a great christmas atmosphere. It can be nice to change the color theme every year but I want to encourage you not to go out shopping for new things to put in the tree. Instead – have a look around in your house and I can ensure you that you and every home is a treasure of christmas tree decorations and it all for free. I really hope to inspire you with some photos to decorate your christmas tree without spending any money. I´ve deorated one white, one beige and one orange christmas tree.

vit gran 1

vit gran 2
Med ett spetsband eller något annat vitt band du har hemma så får du du en vacker girlang att vira runt granen. With strings of lace you will have a cute little garland in the tree.
vit gran 3
Jag älskar att pynta med kottar – ja egentligen året om – men just till julen tycker jag det är trevligt att doppa dem i vit målarfärg för att få in lite snökänsla i hemmet. Häng dem i granen eller i ett fönster. As you know I love pine cones – the year around – and for christmas I find it decorative to dip them into white color.
vit gran 4
Av bomullstussar kan man göra enkla snö- eller isdroppar och av t ex piprensare eller sugrör kan man göra en liten stjärna att sätta i toppen på granen. From cotton pads you can make ice- or snow drops. Make a simple star to put in the top of the tree. This one I made out of pipe cleaners.
vit gran 5
1. Trä en tråd på en nål och stick igenom bomullstussen så att du får en ögla att hänga upp den i granen med. 2. Dra försiktigt ut lite bomull så att det ser ut som en istapp. 1. Make a loop with a thread and a needle. 2. Carefully pull out some cotton to get the right icy look.

beige gran 1

beige gran 2
Släpp lös din fantasi. Vinkorkar, gamla smycken, träpinnar, sytrådsrullar – allt kan bli vackert i en gran. Stjärnan hade jag sparat från något gammalt jularrangemang jag hade fått av någon. Det bryter av på ett kul sätt med det glittriga. Let your imagination go bananas. Anything could work in your christmas tree.
beige gran 3
Till höger har jag helt enkelt klippt ut former av sånt där creppat papper man får runt ömtåliga saker i affären.
beige gran 4
Av gammalt tidningspapper kan man göra söta små granar. 1. Jag sydde en söm i mitten. 2. Sedan vek jag ihop den på mitten och klippte helt enkelt ut en granform. 3. Slutligen vecklade jag ut alla papperssidor så det blev en tredimensionell gran. Fäst den i granen med sytrådsstumparna genom att snurra dem runt en gren. Of an old newspaper I made small christmas trees by sewing several squares of paper together and then just cut out the shape you would like.

beige gran 5

orange gran 1

orange gran 2
Passa på att nyttja naturens sista färgglada gåvor. Frostskadade nypon är inte fy skam att trä på en lång tråd med nål. Jag gjorde tre girlanger och placerade runt granen. Be sure to take advantage of the last colorful item in the nature for this season (in Sweden at least). This is simply a garland made with thread an needle and loads of rosehips.
orange gran 3
Genom att klippa ut djur från en kasserad barnbok får man söta hängen i granen. Det kan vara foton av familjen eller roliga saker från tidningar. By cutting out animals from an old childrens book you get sweet little hangers for your tree. Or simply use pictures of your family or from a magazine.
orange gran 4
Den här vikta stjärnan ville jag ha som en påminnelse om de orangea lysande julstjärnorna som hängde i varannan svensks hem på 70-talet. Jag lägger upp mönstret som jag har gjort nedanför om ni vill ladda ned och skriva ut det. In each and every home in Sweden in the 1970´s, people put orange star lamps in the windows for christmas. From that I got inspired to make a small star to put in this orange styled tree. If you want the pattern, please download the image below.

star pattern by linabythebay
FÖLJ OSS på Facebook.
SE ALLA VÅRA JULTIPS på Pinterest.

Imorgon är det Sofia på Hildas hem som öppnar lucka 21 – missa inte det.
Tomorrow Sofia will inspire us at Hildas hem. Don´t miss out!

Pysselbolaget.se  2 Mormorsglamour  3 Craft & Creativity  4 Hildas Hem  5 Hemma med Helena  6 Made by Mary  7 Djura Bok & Pappersverkstad  8 Pastill  9 Mormorsglamour  10 Lina by the bay  11 Mini Piccolini  12 Djura Bok & Pappersverkstad  13 Willowday  14 Pastill  15 Hemma med Helena  16 Willowday  17Hildas Hem  18 Craft & Creativity  19 Made by Mary  20 Lina by the bay  21 Hildas Hem  22 Mini Piccolini  23 Mormorsglamour  24 Pysselbolaget.se  25 Willowday

 

 


7 svar till ”Pynta granen ”gratis” – Decorate your christmas tree for free”

  1. […] gjort den allra vackraste videon på hur man gör fina stjärnor av papper.  Dag 20: Lina från Lina by the bay bjuder på tre olika sätt att pynta granen med återbruk. Så många fina tips!  Dag 21: Sofia […]

  2. […] Klä granen med återbrukstema hos Lina by the bay. […]

  3. […] det är också idag det börjar vända mot ljusare tider igen, det känns lovande. Igår visade Lina by the bay hur man kan dekorera en gran på olika sätt och idag tänkte jag bjuda på en enkelt […]

  4. […] Day 20: 20 December: Recycled Christmas Decorations with Lina of Linabythebay […]

  5. […] Gift Tags with Helena of Craft and Creativity: Printable Gift Tags | 19 Made by Mary | Day 20: 20 December: Recycled Christmas Decorations with Lina of Linabythebay | 21 Hildas Hem | 22 Mini Piccolini | 23 Mormorsglamour | 24 Pysselbolaget 25 | […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *