Textilt återbruk på Eskilstuna Folkhögskola

E-tuna_sy i plast 3
Fotograf: Anna-Maria Hilborn. Min datorryggsäck i återvunnen plast av gamla skogskartor.
E-tuna_sy i plast 2
Fotograf: Anna-Maria Hilborn. Detta är några av mina klasskamraters sydda väskor i plast.
E-tuna_sy i plast 1
Fotograf: Anna-Maria Hilborn. Detta är en väska sydd av en klasskamrat. Fin va?

Återigen har jag varit på en heldagslektion på den roliga kursen jag går i Återbruk textil på Eskilstuna Folkhögskola. Vi hade fått i läxa sedan lektionen innan att skapa en väska av något slag i återvunnen plast och fick nu i lördags visa våra alster. Jag sydde en datorryggsäck av gamla skogskartor och en dissekerad militärryggsäck. På insidan fäste jag även en bubbelplastpåse för att göra det extra skyddande för datorn.

Ämnet för lördagens lektion var att arbeta med feltvättade ullplagg. Alltså plagg som annars bara skulle kastas eller ligga i garderoben. Hur många har inte tvättat en fin tröja som har krympt till barnstorlek. Alla gjorde olika saker som ni ser nedan och jag valde att klippa cirklar för att skapa en ullkudde till min matchande ullmatta hemma.

E-tuna_ull 2
Det var många cirklar som jag fick klippa ut i olika grå toner som jag sedan sydde på ett ulltyg omlott så att det liknar ett fiskfjäll.
E-tuna_ull 3
Den färdiga kudden ser ut så här!
E-tuna_ull 1
Många av mina klasskamrater gjorde tofflor, vantar och mössor. Släng dig i väggen Odd Molly!

Se gärna inlägget från förra månadens kurstillfälle där vi sydde i plast – här.


4 svar till ”Textilt återbruk på Eskilstuna Folkhögskola”

 1. Profilbild för Janne

  Hej Lina!
  Vilka fina grejjor…
  Låter ju som en rolig kurs du hittat… som ”klippt och skuret” för dig ; )
  Kram Janne

  1. Profilbild för KarolinaStalis
   KarolinaStalis

   Tack Janne! Dina ord värmer. Ja, det är oerhört kul att gå kurs med likasinnade : ). kram

 2. […] har innan visat en kudde jag hade gjort av feltvättad ull. Nu har den kudden fått company av några andra kuddar som jag har gjort av gamla ullplagg i toner […]

 3. […] ni har sett i tidigare inlägg så går jag en distansutbildning i ”Återbruk textil” på Eskilstuna folkhögskola. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *