Återbruk textil på Eskilstuna Folkhögskola

E-tuna_papperskorgE-tuna_papperskorg_2

Genom att sammanfoga två plastmappar, göra hål i och fästa ihop med gamla elkablar så fick jag en helt ny papperskorg till mitt pysselrum.

E-tuna_sl-kortsholder
Detta är som ni ser ett etui till busskortet. Det unika är att det är gjort av flera lagers strukna plastpåsar som har sytts ihop till den fina hållaren som jag använder varje dag. Vissa elever gjorde otroligt snygga varianter som såg ut att komma direkt från Monki. Strukturen när man stryker på plastpåsar liknas nästan vid läderkänsla. Om ni testar själva: tänk på att ha smörpapper både på under- och översidan av plasthögen. För att få bra styrsel krävs det minst fyra påsar beroende på kvalitet.

E-tuna_1Jag sökte redan för 1,5 år sedan till Eskilstuna folkhögskolas distanskurs Återbruk textil men kom in först nu till hösten till min stora glädje. Det innebär att jag är och kreerar i Eskilstuna åtta gånger det kommande året och däremellan får vi egna uppgifter att lösa. Gissa om detta passar mig bra att få bara vilt spåna på nya idéer och samtidigt få en massa ny kunskap av de kompetenta lärarna och de andra fantastiskt kreativa eleverna.

Första gången fick vi jobba med materialet plast och här vill jag visa en bråkdel av de häftiga saker man kan skapa av plast som vi normalt slänger. Mer foton kommer när jag har gjort klart det här temats läxa…


6 svar till ”Återbruk textil på Eskilstuna Folkhögskola”

 1. Profilbild för Elisabet :)

  Blir så himla sugen. Påminns om de härliga åren då jag gick på ett slöjdgymnasium där vi fick prova att jobba med en mängd olika tekniker, i både traditionella och otraditionella material. Hur kul som helst! Förstår att du njuter! Och vi som läser får inspiration av dig… Tack!

 2. Profilbild för KarolinaStalis
  KarolinaStalis

  Ja, va kul Elisabet! Du kanske ska söka till nästa år? Trevlig helg!

 3. Profilbild för Mormorsglamour

  Himlar vad kul! Hoppas att di trivs och åh! Vad jag längtar tillbaka när jag ser bilderna.
  Kram

  1. Profilbild för KarolinaStalis
   KarolinaStalis

   Du, jag stormtrivdes och blev sugen på att gå på heltid. Undrar vad folk arbetar med som har gått heltidsutbildningen? Tack återigen för att du tipsade mig om detta. kram

   1. Profilbild för Mormorsglamour-DIY och inredning

    Från min klass var det bara jag och en till som startade eget. De flesta har gått tillbaka till sina gamla jobb eller jobbar inom allt möjligt förutom skapande. Tyvärr. Men det är den krassa sanningen.
    Kram
    Helena

 4. […] Se gärna inlägget från förra månadens kurstillfälle där vi sydde i plast – här. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *