Gör egna blomvaser

vas2
MÅLA ENFÄRGAT. Här har jag tagit ett gäng olika föremål och målat kritvita. Tillsammans skapar de ett vackert stilleben. När det är olika former blir det lugnare för ögat att använda en och samma färg. Jag har till det här tillfället använt mig av en chilisåsflaska, en konservburk, en théburk i plåt och en ölburk men det låt fantasin avgöra vad som funkar för er.
vas5
GAMLA FLASKOR. Det kan vara oerhört vackert att sätta blommor i olika färgade glasflaskor. Till exempel är öl- och vinflaskor vackra ihop då ingen av dem har samma ton av brunt eller grönt.
vas3
HAMPATRÅD. Det är enkelt att piffa upp glasflaskor med att limma och vira hampatråd runt flaskan. Och det går lika bra att vira tyg, spets, papper runtom flaskan såklart.
vas4
HÖNSNÄT. Här har jag återigen använt mig av mitt överblivna hönsnät. Jag har sprayat en bit nät med guldfärg och sedan virat det om flaskan och fäst ihop ståltrådsändarna.

  vas1

Jag vill, så mycket och ofta som möjligt, tipsa om hur man kan återanvända saker man redan äger istället för att köpa nytt. Ofta kan man till och med använda sig av prylar och material som ändå ska gå till återvinningen. Så här visar jag några enkla tips på hur man kan göra gratis blomvaser.


2 svar till ”Gör egna blomvaser”

 1. Profilbild för Emma

  Åh så fina vaser! Jag tyckte särskilt mycket om den med hönsnät. Vilken bra idé!

  1. Profilbild för KarolinaStalis
   KarolinaStalis

   Så roligt! Ja, hönsnät är ju en riktig guldgruva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *