Alster från min utbildning på Eskilstuna folkhögskola

Som ni har sett i tidigare inlägg så går jag en distansutbildning i ”Återbruk textil” på Eskilstuna folkhögskola. Jag vill helt enkelt bara visa några foton från min iPhone som jag har tagit den senaste tiden. Vi gör en massa häftiga saker de lördagar vi är där på skolan men också en mängd olika och mer eller mindre knepiga hemuppgifter. Om ni är sugna på att gå till hösten så är det läge att ansöka snart då intresset för utbildningen är stort. Se här!

etuna 5 linabythebay
Till vänster ser ni resultatet av hemuppgiften att knyta något i rya-teknik i vilket material vi ville och den skulle vara anpassad till något ändamål. Jag gjorde en värmemuff åt min Bodum-bryggare genom att riva remsor av gamla kläder och göra knutar genom hönsnät (!). Till höger har jag gjort en tassel av cykelslang och fäst i handväskan a la Maria Montezami.
etuna 4 linabythebay
Över julen fick vi i uppgift att göra varsitt förkläde av spillbitar av jeans med detaljer i annat material. Förklädet skulle vara i personlig design, dvs att det skulle vara anpassat efter ens egna behov. Till vänster ser ni en tjej som gjorde ett pysselförkläde. Smart tycker jag!
etuna 3 linabythebay
Här ser ni min datorryggsäck jag gjorde i plast av skogskartor. Mmmm, svårt att sy i.
etuna 2 linabythebay
Här fick vi lära oss hur man ritar ett mönster för tryck och att göra en ”rapport” så att det inte blir gluggar i mönstret. Jag tryckte mitt pubertala mönster i tre olika omgångar med tre färger på en tapeter.
etuna 1 linabythebay
Det var oerhört kul att få jobba med cykelslangsgummi. Jag gick lös på olika armband. Snyggt eller hur?

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *