Girlangspecial

När man har fest eller kalas är det kul att på enkla sätt dekorera stora ytor. Jag har samlat ihop mina bästa girlangtips – nya som gamla – och hoppas kunna inspirera till att använda material som ni redan har hemma att skapa av och dekorera med. Vissa girlanger är söta att ha i inredningen året om och inte bara till festtillfällen.

Här har jag helt enkelt tagit spillbitar av olika färgade papper, vissa med tryck på baksidan till och med. Det spelar ju inte så stor roll. Effekten av en massa färgade ringar av pappersremsor ihoptejpade med en hampatråd blir dekorativt, piggt och kul.

Eller samma typ av pappersremsor som man monterar i varandra och blir till slut som en lång kedja. Använd med fördel dubbelhäftande tejp.

Eller att vika små pappersfjädrar av utlästa tidningar blir läckert att hänga i fönstrena. Klipp ut fyrkanter av returpappret och vik den som ett dragspel och sedan på mitten så att det blir en solfjäder. Med hjälp av dubbelhäftande tejp. så fäster du varje solfjäder upp och ned fast ihop : ). Jag tror ni förstår. Gör så lång girlang som behövs för varje fönster.

Min stora favorit är blomstergirlangerna på väggen som jag gjorde till ett reportage i höstas. Med en gren i toppen fäster man flera trådar (jag använde mig av sån där köttråd som man knyter upp stekar med). Sedan fäste jag varje blomma med en liten tejpbit. Sen såg jag till att blanda färgerna och satte blommorna på olika höjd för att få en läcker effekt. Nackdelen med denna girlang är att den inte håller så länge.

Fotograf: TT Caroline Olsson

Stansar är ju som bekant väldigt kul att hålla på med. Av spillmaterial i papper stansade jag ut en massa massa stjärnor i toner av beige, guld, grått och svart. Sedan satte jag mig vid symaskinen med hela högen av stjärnor och pillade in en efter en under nålen. Det var mycket lätt och gick snabbt och resultatet blev så fint att girlangen kommer bli hängande i gästrummet året om eller tills jag tröttnar på den hehe…


Sydda girlanger är nog mitt paradnummer. Det är så enkelt att använda sig av spillmaterial, papper, tidningar, tapetstumpar och stansa ut cirklar eller annat och sedan sy ihop långa längder som hängs på väggen eller från taket. Se några av mina exempel nedan.

Kika på hela inlägget om påskpynt här.


Läs gärna hela inlägget om julpyssel här.


För några år sedan sålde jag färdiga temakit till barnkalas och bröllop via en webbshop för mitt andra ben Kalasmakerskan. I varje tema ingick någon form av kul girlang som man enkelt kunde skriva ut. Med barnens ansikte på, frukter eller bara instruktioner om hur man klipper till, häftar ihop hjärtan och trär på tråd. Superenkelt! Kika på de olika temana här. 

För ett event åt Löwengrip care & color tillverkade jag vägghängda pappersgirlanger vilket är ett bevis på att det går att dekorera både små och stora utrymmen med enkla och kostnadseffektiva medel.

 

 

 

Eller girlanger i vintage pasteller till en babyshower.

Och de klassiska tyggirlangerna är ju alltid söta på fester och som dekoration i rummen.

Eller av små grenar från skogen som man trär på en tråd.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *