Babianerna – inte våra bästa vänner

Bilderna är fotade i Nationalparken Lake Manyara men ojoj det fanns gott om dem i Serengeti också.

Man kan ju tycka att babianerna är söta men efter att ha sett tusentals och fått höra att de är aggressiva och har rabies och kunde öppna dragkedjan på tältet så var vi inte lika begeistrade.

När en stor babianhane och hans 10 familjemedlemmar omringade vårt tält när vi vilade siesta så kan jag säga att jag höll så hårt i tältdukens dragkedja tills knogarna vitnade och någon till slut kom (efter våra rop på hjälp) och jagade bort dem. Men vi fick lära oss att primater ser väldigt dåligt i mörker så det var ingen risk för tältöppnandet på natten. Då var det bara lejonen och bufflarna som tassade runt tältet…

Sista dagen av safarin körde vi runt några timmar i Ngorogoro-kratern och var precis på väg ut när vi passerade enorma mängder babianer och några av dem satt precis på vägkanten. ”Se upp, i kratern är de väldigt aggressiva och PÅ och vi har problem med att de hoppar in i bilarna” sa vår guide och vi svarade i kör: Bara ÅK! Det är såklart mat de vill åt men vi ville inte ha dem i bilarna hehe.


Vi fick också lära oss att deras kött var väldigt ”juicy, salty & delicous” för lejon. 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *