Dukningstips

startbild-nyarstips-linabythebay

SAMARBETE MED PYSSELBUTIKEN MAKE & CREATE

Som ni vet sen innan så är jag väldigt glad i att duka upp fint och framförallt bejaka alla högtider ordentligt. Det är inte för inte jag även driver Kalasmakerskan där jag får utlopp för min dukningsfetisch.

Nu står nyår inför dörren och jag har som vanligt pysslat lite med både nytt, återbrukat- och naturmaterial. Hoppas att jag kan inspirera er att med enkla medel både ha kul när ni pysslar och få fint där hemma. Och detta passar precis ju lika bra till andra tillställningar som nyårsafton. Lycka till!

Skriv eller måla personliga meddelanden på gästernas glas

paint-glass-1-linabythebay

Det är så otroligt kul att skriva och måla på glas och porslin. Och superenkelt med de här fina pennorna från Make and create.  Vill ni se när jag gjorde namnbrickor av kakelplattor och porslinspenna – se här.

glaspenna-linabythebay

Gå loss med bladguld

nyarstips-10-linabythebay

Det finns så mycket skoj man kan göra med bladguld (finns även i silver och koppar) och för mig som gillar naturmaterial var det självklart att förgylla några drivvedsbrädor. Jag trädde även igenom en mässingstråd i hålet av ena brädan så att jag kan hänga den på en dörr. Dessa tycker jag blev fina att bara lägga på bordet ihop med dukningen.
MATERIAL: Mässingstråd, bladguld och Mod Podge köpta från Make and create.

bladguld

Pensla lite Mod Podge på underlaget. Klipp eller lägg hela arket med bladguld med torra händer över limmytan. Pensla sedan försiktigt med Mod Podge ovanpå bladguldet. Låt det torka. När det har torkat så kan man enkelt fylla i de eventuella hålen med mer bladguld men jag tyckte det var fint med lite ”worn-känsla”.

Tänk brett med mässingstråd

nyarstips-12-linabythebay

Jag älskar både tunn och tjock mässingstråd. Det är så vackert i sig. Här har jag använt det som en servettring.

nyarstips-3-linabythebaynyarstips-11-linabythebay

Gör personliga namnbrickor

nyarstips-8-linabythebay

Jag har en stor mängd gamla pillerburkar, medicinburkar och trådrullar och tyckte det kunde vara kul att kunna duka upp med lite återbruksmaterial och då hittade jag de här skojiga pinnarna och krokodilnäbbarna hos Make and Create att fästa namnbrickorna i. Kul va?

nyarstips-13-linabythebaynyarstips-2-linabythebaynyarstips-1-linabythebay


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *