Jag blir lycklig när jag får chans att duka upp lite finare till våra gäster. I helgen hade vi vår årliga jullunch med 16 grannar som såklart även har blivit våra goda vänner. Precis som det lilla julpynt vi har hemma så har jag valt att duka upp i vitt.
Dukningstips 1: Plocka något material från naturen i stora mängder och låt det bli basen på bordet. I mitt fall knipsade jag av kvistar från en enbuske som låg på marken och spred ut på mitten av bordet och utmed hela längden. Jag köpte även en stor julstjärna och klippte isär den och satte i flaskor som snittblommor istället (tips från Helena Lyth).
Dukningstips 3: Alla har nog inte en massa lyktor i samma material och stil vilket är enhetligt och supersnyggt när man dukar långbord. Då kan man helt enkelt använda sig av gamla glasburkar (som det har varit marmelad eller rom i) och göra papperstrutar runtom. I mitt fall använde jag mig av samma tapeter som när jag gjorde stjärnorna. Har ni inte tapeter, ta ett papper i valfri färg och gör en massa hål i med skärphåltagaren eller om ni har stansar. Då strålar ljuset fint ut från lyktorna. Placera sedan utmed hela bordet.
Dukningstips 4: Det som gjorde succé var mina bordsplaceringskort. Jag hade tagit överblivna kakelplattor från köksbyggandet och skrivit namnet och ett smickrande adjektiv framför med porslinspenna från Make & Create. Kvällen slutade med att gästerna ville ta med sig sin namnbricka hem vilket blev ett kul minne av kvällen. Och de kan användas som underlägg till glas och muggar.
Lämna ett svar