Duka upp till julmiddag

juldukning-vitt-2-linabythebayJag blir lycklig när jag får chans att duka upp lite finare till våra gäster. I helgen hade vi vår årliga jullunch med 16 grannar som såklart även har blivit våra goda vänner. Precis som det lilla julpynt vi har hemma så har jag valt att duka upp i vitt.

juldukning-vitt-4-linabythebay
Dukningstips 1: Plocka något material från naturen i stora mängder och låt det bli basen på bordet. I mitt fall knipsade jag av kvistar från en enbuske som låg på marken och spred ut på mitten av bordet och utmed hela längden. Jag köpte även en stor julstjärna och klippte isär den och satte i flaskor som snittblommor istället (tips från Helena Lyth).

juldukning-vitt-8-linabythebayDukningstips 2: Jag gick bananas och gjorde en mängd vikta stjärnor av en gammal vit tapeter. Det är superenkelt och effekten blir lite 3D och det gillar jag. Sprid dem utmed hela bordet. Använd gärna min mall. Klipp ut stjärnan och gör veck mellan varje hörn och spets.

stjarn-mall-linabythebay

Dukningstips 3: Alla har nog inte en massa lyktor i samma material och stil vilket är enhetligt och supersnyggt när man dukar långbord. Då kan man helt enkelt använda sig av gamla glasburkar (som det har varit marmelad eller rom i) och göra papperstrutar runtom. I mitt fall använde jag mig av samma tapeter som när jag gjorde stjärnorna. Har ni inte tapeter, ta ett papper i valfri färg och gör en massa hål i med skärphåltagaren eller om ni har stansar. Då strålar ljuset fint ut från lyktorna. Placera sedan utmed hela bordet.

juldukning-vitt-10-linabythebayjuldukning-vitt-2-linabythebay juldukning-vitt-11-linabythebay

Dukningstips 4: Det som gjorde succé var mina bordsplaceringskort. Jag hade tagit överblivna kakelplattor från köksbyggandet och skrivit namnet och ett smickrande adjektiv framför med porslinspenna från Make & Create. Kvällen slutade med att gästerna ville ta med sig sin namnbricka hem vilket blev ett kul minne av kvällen. Och de kan användas som underlägg till glas och muggar.

juldukning-vitt-3-linabythebay juldukning-vitt-5-linabythebay.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *