Gör stämningsfulla ljuslyktor med Mod podge

mod-podge-3-linabythebay

SAMARBETE MED PYSSELBUTIKEN MAKE & CREATE

Ljuslyktor kan man aldrig få för mycket av denna årstid. Dels hade jag fått en flaska Mod Podge från Make and create och ville testa den och sen hade jag fått en kul idé från min kanadensiska vän om att föra över utskriftsmotiv på andra ytor som jag ville testa.

mod-podge-6-linabythebay

Av små gamla marmeladburkar gjorde jag de här söta ljuslyktorna. Med fjädrar, även dem från Make and create i ena handen och med andra handen så penslade jag på lim på burken och fäste sedan de vita duniga fjädrarna en och en. När det hade torkat en omgång så limmade jag försiktigt på några till. Slutligen klippte jag av dem i toppen så att de inte riskerar att fatta eld.

OBS! Ta bara lim på nedre delen av burken. Tar man lim på hela så ser fjädern blöt ut och det är tyvärr inget snyggt.

mod-podge-5-linabythebay mod-podge-4-linabythebay

Och så var det då den roliga idén som min kanadensiska vän hade gjort med något som heter Matt gel transfer. Det gick inte att få tag i  här i Sverige men hon trodde att det skulle kunna funka med Mod podge, som egentligen är något slags lim, så jag prövade.

mod-podge-7-linabythebay

1. Jag började med att hitta en bild på granar som jag tyckte var fin och skrev ut på min skrivare.

2. Jag penslade en syltburk av glas med rikligt av Mod podge och fäste jag utskriften av granarna och själva motivet mot glaset.

3. Sedan penslade jag återigen Mod podge över hela pappersytan runtom burken och lät det torka över natten.
mod-podge-2-linabythebay

4. Sedan kom det svåra momentet. Att försiktigt med fuktig disksvamp försöka dutta och sedan, med svampen, slipa bort allt papper i små kluttar. Det viktiga är att hela pappret är nedblött av svampen fast inte jätteblött om ni förstår. När detta var klart så lät jag burken torka och sedan blev den till en fin lykta.

Syftet med detta är alltså att överföra utskrifter på andra ytor. Det går säkert att få ett ännu bättre resultat med Matte gel men jag tyckte detta var good enough för att vara ett första försök.

mod-podge-1-linabythebay

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *