Vackra ljuslyktor av återanvända glasburkar

Ljuslyktor linabythebay 2Som jag tidigare har skrivit om så har jag så svårt för att slänga saker nuförtiden. Så fort jag har diskat ur en lite större glasburk som man t ex har köpt med gurkor, surkål och sådant i så har jag sparat den istället för att slänga den för att den ska fylla våra fönster som vackra ljuslyktor.

Åh, vad jobbigt tänker ni med alla etiketter som ska tas bort tänker ni. Nä ne, det är så enkelt så. Ljuslyktor linabythebay 1
Det är bara att ta lite hushållspapper och pensla det med valfri olja (rikligt) och fästa runt glasburkens etikett. Låt stå över natten och sen är det bara att dra bort etiketten med ett papper. Sätt slutligen in burken i diskmaskinen så att den är ren och klar när den ska användas.

Woop woop, kom ihåg att även spara locken och gör drickaunderlägg av dem – se mitt pyssel kring det här.

Ljuslyktor linabythebay 6Ljuslyktor linabythebay 4Ljuslyktor linabythebay 5
Jag kommer fortsätta att spara många fler för att fylla på alla fönster.


2 svar till ”Vackra ljuslyktor av återanvända glasburkar”

 1. Profilbild för Fia
  Fia

  Kanonbra! Jag har sparat glasburkar man fått tomatsåsen i pizzakit☺

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   Jamen gud vad fint! De är ju lite sådär lagom stora. Jag sparar romburkar : ) och har till små såser att ställa på tallriken. Gulligt ju!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *