Odla smart & odla physalis

Här kommer ett litet kort tips från mig så här i odlingstider!
Jag brukar skriva in i almanackan när jag ska börja odla, förgro och plantera saker så att jag inte kommer på det för sent. Vitlöken åkte i jorden i höstas, potatisen ligger på förgroddning och nu har jag satt Psysalis då jag fick sagt till mig att det var enkelt att odla!?

Physalis linabythebay

Jag har till att börja med köpt physalis i fruktdisken och försökt pilla ut kärnorna. Odlingskartongerna har jag gjort av mjölkkartonger som jag har skurit av och dekorerat med gammalt tidningspapper och decoupagelim. Allt för att de ska se trevliga ut i fönstret under själva odlingsprocessen. På toppen har jag placerat en avskuren petflaska för att skapa ett litet växthus. Kortet tog jag för några veckor sedan och har det vuxit upp strån som är 7 cm höga.

Hoppas detta kan inspirera er att odla lite!

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *