Upcycle av en stol

Stol by tricia guild LinabythebayJag har nu precis sålt den här vackra stolen via en sida på Facebook. Stolen fick vi med i den möblerade sommarstugan vi köpte för ett gäng år sedan (vi bor inte där längre). Den var mörkbrun och dyster och just därför målade jag om den i vitt och köpte ett begagnat Tricia Guild tyg på Blocket och fäste på sitsen och avslutade med ett cerise kantband. Den passar inte längre in i vårt hem så jag ville hellre att den skulle få leva vidare hemma hos någon annan.

Det var ett otroligt intresse för stolen och därför frågar jag er följare, kan detta vara en affärsidé i sig att pimpa upp, upcycla möbler och inredningsprylar och sedan sälja dem? I vilken form skulle man isåfall sälja dem; egen webbshop eller Blocket/Facebook , fysisk butik eller via någon annan butik?

 

 


6 svar till ”Upcycle av en stol”

 1. Profilbild för Amanda
  Amanda

  Tror absolut det kan vara en toppenidé. Har du plats och tid så vore det ju också ett kul koncept att köra någon typ av upcycle-workshop – jag tänker typ att man får ta med sin gamla stol (eller de objekt du väljer för workshopen) och så står du för material och teknisk kunskap och så får man upcycle sin egen gamla stol och dricka kaffe en helg 🙂

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   Hej Amanda!
   Ja, jag gjorde faktiskt ett sånt försök i höstas med marknadsföring innan men det var ingen riktig hit. Kolla här https://linabythebay.se/2014/09/09/upcycle-verkstad/.
   Men om man skulle, i framtiden, ha en fysisk butik med inlämning/utlämning så tror jag att folk skulle nyttja det, tror du inte?

 2. Profilbild för Amanda
  Amanda

  Absolut! Som sagt, du verkar ju ha plats att ha något sådant i ditt hem nästan, om jag förstått det rätt? Jag tänker kombinerad butik/verkstad, det tror jag skulle kunna bli en riktigt hit – nästan som en ny sort second hand. Men det är väl sådant som växer över tid. Dock är det kanske svårt att få folk att resa dit. Däremot finns det ju många roliga festivaler att dyka upp på. T.ex. i Varberg har vi något som heter Hallifornia då en massa människor har workshop i yoga, mat, surfning osv. Det finns säkert fler sådana evengemang som man kanske skulle kunna dyka upp på också för att ”synas” 🙂

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   Jamen, vilken kul idé Amanda att stå på festivaler o.s.v.

 3. Profilbild för bara anna

  Oh vad fiiiin den blev!

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   Tack snälla du!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *