Säg hej till våra nya Hedemorahöns!

Kyckling 1 linabythebay
Eftersom vi under hösten blev av med två hönor så ville vi fylla på med två nya. Tanken är att ha fem hönor hela tiden så att vi får många ägg. En höna självdog och en blev tagen av en rovfågel genom det tunna trädgårdsnätet (sånt där blått) i taket. Efter att rovfågeln hade varit på besök och de övriga hönorna lyckligtvis hade klarat sig stod vi en lördagskväll med bygglampan på och byggde ett taknät av stål istället. Många faror är det som lurar runt hörnen för våra älskade hönor tyvärr. Och det kanske är ännu värre med rovfåglar här ute vid havet.

Vi fick i alla fall möjlighet att köpa två stycken 6-månaders Hedemora-kycklingar och jag kan lova att det var nervöst att släppa ut dem bland de stora hönorna. Visst försökte de stora hönorna Midi, Maxi och Efti sätta de små på plats med pickande och jagande men de har ändå släppt in dem på kvällen så att de har kunnat sova och värma sig inomhus. På dagarna verkar kycklingarna som vi har döpt till Salt-N-Pepa, mest hålla sig ute, även om det är snöstorm. Därför byggde vi ett litet vindskydd med tak till dem. Jag riktigt kan se hur mycket de har växt på de här två veckorna. Nu längtar jag tills kammen på huvudet växer ut och blir röd och fin.
Har du missat min ”resa” till att bli hönsmamma – läs gärna här.

Kyckling 2 linabythebay
Salt-N-Pepa
Kyckling 4 linabythebay
På bilden längst upp gaskar Maxi upp sig. Hon har lite gråaktigt huvud och jag föreställer mig att hon är en gammal tant.
Kyckling 3 linabythebay
De stora Plymouth Rock-hönorna vaktar gärna ingången så att kycklingarna icke kommer in i huset på dagtid.

 


2 svar till ”Säg hej till våra nya Hedemorahöns!”

 1. Profilbild för Amanda
  Amanda

  Vilken underbar blogg du har! Så glad att jag hittade hit 😀 Känner redan hur det kliar i fingrarna av inspiration!

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   Men så roligt att höra Amanda! Det är sådana som dina kommentarer som gör att man vill fortsätta att försöka inspirera folk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *