DIY Blomsterarrangemang – Flower arrangements

julgrupper linabythebay

Turen har nu kommit till mig att bjuda på lucka 10 i The Creative Collective Swedens fantastiska julkalender där det i 25 dagar under december 2014 bjuds på juliga tips. Igår gjorde Helena på Mormorsglamour julklappsinslagningar av återbrukade matkassar och ni kan ju förstå hur mycket jag älskade det! Imorgon öppnas lucka 11 hos Mina på Mini Piccolini och jag väntar med spänning på vad hon ska hitta på.

Julen är äntligen här och vi vill pynta våra hem och trädgårdar. Ibland känns det som att vi vänder ut och in på både oss själva och plånboken för att få det fint och ombonat till jul, inte sant? Jag lovar att man – nästan gratis – kan få det julfint hemma genom att göra dina egna julgrupper. Därför vill jag uppmuntra dig att kika i hemmet efter gamla kakformar, porslin, konservburkar och några gamla blommor som behöver planteras om? Sedan är det bara att traska ut i skogen och plocka med dig kottar, bär, mossa, grenar, stenar – ja, allt vad du hittar.

När du har samlat allt material så är det bara att sätta igång och skapa ett blomsterarrangemang eller en jugrupp. Ett varmt tips är att tänka ut ett färgtema innan till vardera arrangemang och hålla sig till det. Att till sist toppa med några gamla smycken eller ståltråd blir ett vackert och skinande element i bonaden. Hoppas jag kan inspirera med några av mina egna jularrangemang nedan. Lycka till!

Christmas is finally here and we all want to make it nice and cozy in our homes and gardens. At times like these we tend to turn both our selves and our wallet inside out to make everything perfect for christmas, right? I promise that you can (almost for free) make it nice for christmas in your home by making your own christmas arrangements.

Therefor I want to encourage you to have a look around in your house. You might find some old china, bakin tins or flowers that needs to be replanted? Take a walk in the forest and bring home what ever you find, such as pine cones, berries, mossa, branches and stones. If you find some old jewelries in your home it will be a nice and shiny element to your christmas arrangement. Choose a color theme for each and every arrangement to make it tidy. I hope to inspire you with some of my own christmas arrangements below. Good luck!

utomhusgrupp 1 linabythebayDet här är ungefär vad du behöver för att göra en enkel julgrupp som kan stå ute, ett tag.

utomhusgrupp 1b linabythebayjulgrupp grey linabythebayGenom att tänka färgtema t ex grön, vitt och stål så är det lättare att skapa ett arrangemang som ser harmoniskt ut. Här har jag planterat om några köpeblommor ihop med mossa, ett värmeljus i syltburk och några blad från en buske i trädgården.

rusty flower linabythebayutomhusgrupp 2a linabythebay
Av gamla konservburkar, speciellt rostiga, kan man göra mycket roligt. Här har jag planterat ned en blomma och plockat en massa illgrön mossa och tryckt ned runtomkring. Detta lämpar sig väldigt bra utomhus.

Dorrkrans linabythebay
Att binda kransar är oerhört enkelt. Först gör man en ring eller ett hjärta av tjock ståltråd (köpt på en bygghandel) för att få bra styrsel. Sedan binder du granris med mjuk grön ståltråd runtom hela ringen så tjockt som du gillar det. Den gröna ståltråden köper du i blomsteraffären. Just den är så lätt att arbeta med och syns inte på kransen när du är klar. Stick slutligen ned vad du än önskar i din krans. Jag har valt att göra en grön krans och med endast lingon- och blåbärsris.

liggande amaryllis linabythebay
Amaryllis är nog den enda växt jag aktivt går och köper till jul och de är så roliga för man kan ha dem i vas, hängandes i taket eller liggandes som jag har gjort här på fotot. Fyll helt enkelt de grova stjälkarna med vatten så håller de sig vackra länge på fatet.

adventsljusstake linabythebay
Varje år försöker jag komma på något nytt sätt att göra en adventsljusstake. I år dissekerade jag min murgröna och lade stjälkarna i vattenbad och ställde ned fyra blockljus. Det häftiga med detta är att när julen är över så tar jag bort ljusen och murgrönan kan hålla sig sådär i flera år om man byter vattnet då och då.

Hyacint i kopp av linabythebayJag har mycket gammalt porslin att ”leka” med så jag unnade mig att limma ihop fat och kopp och placera en hyacint på toppen. Man kan limma ihop fler delar så att ”krukan” blir hög. Kom ihåg att skvätta i lite vatten i koppen så klarar sig blomman länge.

Heart linabythebay
Kottar är trevligt att ta in från naturen. Jag gjorde ett hjärta av hönsnät och fyllde med en massa torkade kottar. Hjärtat är lika dekorativt och hållbart inne som ute.

table runner 3 by linabythebaymossinstruktioner linabythebay
Istället för en löpare i tyg tycker jag det är vackert att göra en lång löpare i mitten på matbordet i annat material och här på fotot har jag gjort en i mossa. Utgå från en lång bit hård ståltråd och täck den sedan med grön mossa. För att fästa mossan runtomkring rekommenderar jag grön ståltråd som man köper i blomsteraffären. Slutligen dekorerar du med det du själva gillar. Jag plockade nypon, blad från trädgården och äpplen till dekorationen.

table runner by linabythebay

FÖLJ OSS på Facebook.  SE ALLA VÅRA JULTIPS på Pinterest.
KIKA GÄRNA PÅ LITE AV MITT JULPYNT FRÅN FÖRRA ÅRET här.

TCCS_banner_small_eng_newPysselbolaget.se  2 Mormorsglamour  3 Craft & Creativity  4 Hildas Hem  5 Hemma med Helena  6 Made by Mary  7 Djura Bok & Pappersverkstad  8 Pastill  9 Mormorsglamour  10 Lina by the bay  11 Mini Piccolini  12 Djura Bok & Pappersverkstad  13 Willowday  14 Pastill  15 Hemma med Helena  16 Willowday  17Hildas Hem  18 Craft & Creativity  19 Made by Mary  20 Lina by the bay  21 Hildas Hem  22 Mini Piccolini  23 Mormorsglamour  24 Pysselbolaget.se  25 Willowday


25 svar till ”DIY Blomsterarrangemang – Flower arrangements”

 1. Profilbild för Helena, Craft and Creativity

  Enormt vackra blomsterarrangemang & fina bilder! Får mig att vilja ta in lite av naturen och göra liknande julgrupper själv. Tack för inspirationen!

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   SÅ roligt att höra! Och tänk vilka bra gå-bort-presenter det är.

 2. Profilbild för Pysselbolaget

  Så fantastiskt fint, Lina! Ska genast dela i alla mina kanaler!

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   Tack snälla du – det är jag verkligen tacksam för.

 3. […] hur du kan göra världens vackraste paket med en återvunnen papperspåse som grund. Idag gör Lina by the Bay vackra julgrupper med enkla medel och imorgon är det Mini Piccolinis tur att inspirera! Missa […]

 4. Profilbild för Mormorsglamour-DIY och inredning

  Men himlar vilket inspirerande inlägg! Så många fina tips du delar med dig av!
  Kram
  Helena

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   Tack snälla du! Och jag blev helt till mig av dina smarta paketinslagningar igår.

 5. Profilbild för Sofia - Hildas hem

  S N Y G G T! Naturen är underbar! 🙂
  Kram till dig!

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   Tack Sofia – visst är den underbar naturen. Aldrig sinande källa till inspiration. kram

 6. Profilbild för Katarina Hörnberg

  Åh, vilka fina naturtips, och vackra bilder!
  Hälsningar
  Katarina

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   Tack, så glad jag blir av såna glada tillrop!

 7. […] Hem 5 Hemma med Helena 6 Made by Mary 7 Djura Bok & Pappersverkstad 8 Pastill 9 Mormorsglamour 10 Lina by the bay 11 Mini Piccolini 12 Djura Bok & Pappersverkstad 13 Willowday 14 Pastill 15 Hemma med Helena 16 […]

 8. […] Lina by the Bay showed us how to put together lovely green Christmas arrangements for the home and tomorrow […]

 9. […] Helena, 6. Made by Mary, 7. Djura Bok & Pappersverkstad, 8. Pastill, 9. Mormorsglamour, 10. Lina by the Bay, 11. Mini Piccolini, 12. Djura Bok & Pappersverkstad, 13. Willowday, […]

 10. […] Helena, 6. Made by Mary, 7. Djura Bok & Pappersverkstad, 8. Pastill, 9. Mormorsglamour, 10. Lina by the Bay, 11. Mini Piccolini, 12. Djura Bok & Pappersverkstad, 13. Willowday, […]

 11. […] Hem 5 Hemma med Helena 6 Made by Mary 7 Djura Bok & Pappersverkstad 8 Pastill 9 Mormorsglamour 10 Lina by the bay 11 Mini Piccolini 12 Djura Bok & Pappersverkstad 13 Willowday 14 Willowday 15 Hemma med Helena […]

 12. […] Arrangera blommor med Lina by the bay >> […]

 13. […] Day 10 | December 10: Lina by the bay : Arrange a Flower Box […]

 14. […] Pastill: Make a Wreath with Nuts | Day 9 | December 9 | Mormorsglamour | 4 Gift Wrap Ideas | Day 10 | December 10: Lina by the bay : Arrange a Flower Box | Day 11 | December 11: Make Saffron Biscotti with Mini Piccolini | Day 12 | December 12: […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *