Pyssla med hönsnät

tidskriftssamlare av honsnat
Det var väldigt enkelt att göra tidskriftssamlare av hönsnätet. Mjukt och följsamt. Bara att klippa med plåtsax, forma med händer och slutligen pressa till det med någon tungt som till exempel en gummiklubba. Sedan vek jag in de taggiga ändarna och de fungerade då som krokar så att hela formen hålls ihop bra.
lykta av honsnat
Syltburkarna som jag klädde in med hönsnät blev söta som hängande ljuslyktor. Genom att göra ett kors i botten med ståltråd och trä det igenom hela nätet blev det en stabil upphängning av lyktan.
lykta av honsnat fore_efter
Nuförtiden kan jag inte slänga en enda glasburk för det finns alltid något roligt att göra med den. Tvätta ur gamla sylt- och rödbetsburkar och spara dem – med och utan lock.

Även om jag hade räknat rätt bra på åtgången av hönsnätet till hönsgården så blev det lite spill över. Se ovan vad som kan göras av hönsnät – ljuslyktor och tidskriftssamlare. Nästa gång ska jag göra små korgar formade som kuber och sedan ställa dem ovanpå varandra som projektkorgar. Den översta kommer bli ”Projekt 1” och det pyssel jag ska börja med först.


2 svar till ”Pyssla med hönsnät”

  1. Profilbild för Elisabet :)

    Älskar din kreativitet!

  2. […] Se gärna andra pyssel jag har gjort med hönsnät här. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *