Langos & varm äppelmust vid lägerelden – ett skönt avbrott i konferensen

Än en gång fick jag förmånen att komma ut till Siggesta Gårds vackra ägor och ta med ett gäng på naturevent. Denna gång var det ledningsgruppen för Svenska Brasserier som ville få ett avbrott i konferensen och röra på kroppen. Det hela ledde till en skön promenad ner till havet där vi tillsammans avnjöt lite olika maträtter som vi lagade ihop.
• Lättrökt fjällröding från Jämtland med pepparrotsfärskost på paltbröd.
• Grönmögelost med ringlad granskottsirap (home made från i våras) på.
• Friterade langos av hemgjord kalljäst pizzadeg med löjromstopping på.

Read more

Min vandring utmed Höga kusten leden

Som en del av utmaningen under utbildningen hos Adventure Academy 2021 skulle vi göra vårt egna äventyr. Det vill säga, själva under minst 10 dagar och samtidigt färdas någonstans. Jag förberedde mig under våren och genomförde äventyret under sommarens allra varmaste dagar 2021. Nu är jag examinerad och är redo för ännu fler äventyr och ta inspirera andra att ta sig ut i naturen.

Läs mer om min förberedelse och utbildning här.

Read more

Åk till vinterdrömmen i Åre

Åre med omnejd ligger mig varmt om hjärtat alla säsonger. Sommaren kan vara absolut helt magisk i byn och på fjället. Men vintern är ju alldeles perfekt och hittills har jag aldrig råkat ut för isiga backar eller dåligt väder. Hoppas jag kan inspirera er att åka upp till Åre genom några bilder från mina resor upp dit.

Boka gärna vår lilla lägenhet i Totthuset med utgång rakt i backarna. Bokning sker via Airbnb här.

Read more

Sommarvandring i skärgården

Förpreppad räksallad med färskpotatis och ärtcreme

Jag blev så glad att få förfrågan att skapa en utedag i sommarsolen med en hel familj från Jönköping. Det kanske inte världens lättaste uppgift att få två tonåringar att tycka det är kul att vandra i stekhet värme under fem timmar. Men några dopp, x antal pauser, jägarsnus, räksallad, must från Värmdö musteri och bärpaj på stormkök med vaniljglass i termos hjälpte till.

Read more

50-årskalas i naturen

Lyckan var stor när jag fick ännu ett 50-årskalas uppdrag att arrangera i naturen. Mannen skulle i detta fall överraska sin fru med familjen och en nya plats med mat och dryck. Jag satte ihop ett koncept med vandring i skärgården, kall lunch vid ett brusande hav och slutligen bastu- och badhäng med snacksbricka vid vår strand. På eftermiddagen skickade vi in dem till hotell Lydmar där vi hade bokat rum åt gänget och festen fortsatte.

Read more

Jag & 6 stycken PT:s på fjärden

Min glädje var oerhört stor när jag fick ta ut sex stycken PT:s från The training club – dock nybörjare i kajaken – på fjärden utanför Björnö. Vi fick både sol och motvind. När vi kom tillbaka lagom trötta till Björnö så lagade vi en lång och härlig middag tillsammans med ett gäng olika rätter över eld. Innan kvällen var slut så fick vi till och med sällskap av två älgar.

Read more

Sommarevent med Studio L’Echelon

Att bara få leva ut mina dukningsdrömmar på en äng på mitt senaste eventuppdrag var en dröm. Men att också få hänga, för tredje gången, med den underbara och hängivna personalen på cykelstudion L’echelon var ren glädje.

Löjromssnittar
Skogsmeditation med @stillhet.rorelse
Mästarnas mästare
Kocklagad mat
Och gelatokiosk

Read more

Pizza n’ beer Party

Egentligen borde jag ju köra samma koncept vid varje event för att få in rutinen. Men det är så oerhört kul att prova olika varianter på (brända) pizzor, upplägg och aktiviteter anpassat efter personerna som kommer till Ingarö. I helgen körde jag konceptet Pizza n’ beer Party med ett kompisgäng mitt på dagen. Efter pingismatch, grillade pizzor, dessert, hönsmys och kokkaffe slussade jag ner gänget till några timmars njutning på bastuflotten.

Read more