Naturevent för företag

Det är alltid lika roligt när företagsgrupper vill komma ut till mig på Ingarö för några timmars naturliv. En ruggig novemberdag vandrade en liten grupp från MTR med mig ut till Näset på Björnö naturreservat för en lunch över eld med teambuildingövningar.

Alla fick hjälpa till att göra eld och baka sitt egna bröd medan jag värmde på fiskgrytan och stoppade ner färsk lax och hälleflundra. Några plockade vackra kvistar och dekorerade bordet med.

På dagens meny stod fiskgryta med bakat bröd och allt över eld. Till försnitt hade jag gjort en stuvning på trattkantareller som höll sig varm i värmetermos och serverades i krustader. Till dessert fick alla hjälpas åt att grilla sockermunkar och de som vill fyllde dom efteråt med hallongrädde (Ingaröhallon såklart) och chokladsås.

Det här brödet förbereder man några timmar innan och tar med som små bollar och plattar ut med mjölad hand i stekpanna med lite olja i.

Recept – Baka bröd över eld

25 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk kallpressad rapsolja från Säby gård
0.5 msk honung
1 liter vetemjöl eller dinkelsikt
2 tsk salt
2 dl mjöl till utbakning (ta med i påse)

Blanda ut jästen med vattnet och hä i resten av prylarna. Blanda så gott det går. Ska vara superkladdigt. Jäs under duk en timme. Baka ut med massa mjöl och förbered kluttar som du enkelt tar med på utflykten.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *