Halvdag i naturen med fyra härliga hästtjejer

Fyra glada och spralliga hästtjejer skulle fira en av dom som hade fyllt 50 år. Vilken lycka för mig att få rå om dom lite. Vi började med en härlig skogspromenad med hundarna och mitt i skogen i slasket, dukade jag upp fika på en stor sten.

Skogsfika med Linabythebay. Fyra tjejer som fikar i snön.
Skogsfikat för dagen bestod av polarmackor med julskinka, senap OCH ost. En burk med karameller, torkat renkött och hemgjord snickersblanding (jordnötter och dadlar).
Jag brukar ställa fram lite hudvårdsprodukter och handdukar till gästerna.

Sen bar det av till bastuflotten för snacks, bad, bastu och bubbel några timmar.

Snacksbrickan bestod av annanas, blåbär, oststavar av Kaltbach Creamy, Fuego-korv i skivor, kex och ärtcreme (gröna ärtor, rapsolja, lagrad ost, vitlök, hasselnötter och salt.
Bastuflotte Ingarö

Sen välkomnade jag dom upp till vår gårdsplan och nya grillplats där jag hade förberett varm saffranssoppa med färska Smögenräkor och vitlöksdressing och tångkex.

Sen fick tjejerna hjälpas åt att göra rårakor på Säby gårds potatisar och de serverades med löjrom från Bottenviken. Stämningen var härlig och tjejerna åt glatt i skenet av elden och drack av medhavt rödvin.

Matlagning över eld. Tjejer gör råraka.
Här fixas det råraka genom att helt enkelt riva potatis och blanda med salt och steka på mureeka. Kan hända att jag hjälpte till att steka lite.
Stekt mjuk pepparkaka med saffransfärskostsfluff, nötter och apelsinzest fick avsluta denna fina halvdag och tjejerna åkte vidare för att bo på hotell på Värmdö. Tack för denna gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *