Langos & varm äppelmust vid lägerelden – ett skönt avbrott i konferensen

Än en gång fick jag förmånen att komma ut till Siggesta Gårds vackra ägor och ta med ett gäng på naturevent. Denna gång var det ledningsgruppen för Svenska Brasserier som ville få ett avbrott i konferensen och röra på kroppen. Det hela ledde till en skön promenad ner till havet där vi tillsammans avnjöt lite olika maträtter som vi lagade ihop.
• Lättrökt fjällröding från Jämtland med pepparrotsfärskost på paltbröd.
• Grönmögelost med ringlad granskottsirap (home made från i våras) på.
• Friterade langos av hemgjord kalljäst pizzadeg med löjromstopping på.

”Jag är så nöjd och glad med den här kvällen OCH promenaden att det inte är klokt. Det var precis vad vi behövde efter en konferensdag inomhus.”

En av sakerna jag är bra på är att sätta mina deltagare i arbete. Dels är det skönt för mig att kunna delegera och samtidigt piffa till det fint runtomkring där vi ska äta. Men det är också kul för deltagarna att göra något istället för att bara sitta och glo.

Och visst går det att göra langos över eld. Genom att värma kallpressad rapsolja från Säby gård, så försiktigt som det går över eld och sedan lägga ner bitar av kalljäst pizzadeg och sedan låta dem puttra klart. Toppingen bestod av lättcremefraiche, löjrom, lök och västerbottenost. Succé!

Ficklampepromenad tillbaka till Siggesta Gård där
de fick fortsätta med varmrätten och efterrätten.

Tack för en underbar kväll även för mig som arrangör.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *