Min vandring utmed Höga kusten leden

Som en del av utmaningen under utbildningen hos Adventure Academy 2021 skulle vi göra vårt egna äventyr. Det vill säga, själva under minst 10 dagar och samtidigt färdas någonstans. Jag förberedde mig under våren och genomförde äventyret under sommarens allra varmaste dagar 2021. Nu är jag examinerad och är redo för ännu fler äventyr och ta inspirera andra att ta sig ut i naturen.

Läs mer om min förberedelse och utbildning här.

Mina utvalda gobitar och tips om du ska vandra Höga kustenleden:

1. På några ställen utmed leden finns makalöst fina vindskydd som först till kvarn får sova i. Två som jag verkligen vill rekommendera är den i Fjärdbotten & sen kuben nära Lappuden.

2. Och måste jag ta ut några sträckor som jag blev förtjust i så var det den havsnära – otroligt knöliga” terrängsträckan från Fjärdbotten, via klapperstensfälten och fram till den blå lagunen Halsviken där man måste bada i det kristallklara vattnet.

3. Om man väljer att t ex sova i vindskyddet och sen gå till Gavik så är en varm rekommendation att boka övernattning och vandrarmatpåse på Gavikstorpet. Ett bedårande par som tar hand om gästerna som att man vore en familjemedlem. Jag sov inte över men fick mig en hel skål med glass som fick mig speedad i fyra timmar framåt.

4. Enda restaurangen jag var på var i Köpmanholmen och den var fucking MAGIC. Man sitter nästan ute i havet på bryggan och kan avnjuta på öl, strömming och utsikt. 

5. Sen kan man ju, som jag, roa sig med att leta upp varenda Arknat vindskydd, skapade av arkitektstudenter som jag gjorde. Den ena skapelsen vackrare än den andra. 

6. Sen är det ju så att dagarna utmed Skuleskogen toppade nog det mesta naturmässigt. Vi tältade vid Tärnättvattnen men gick upp i Slåttsdalsskrevan på kvällen utan packning och upp på berget och bjöds på en makalös utsikt över havet och öarna. Dagen efter låg dimman tjock. Vi stannade också och fikade med vänner på Tärnättholmarna där det fanns otroligt fina övernattningsstugor (som troligen är öppna nästa sommar – ej covid).


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *