SKAPA KUL SAKER AV TRÄ


• Trä är mjukt att jobba i
• Trä är vackert
• Trä är gratis om man tar dem från skogen eller strandkanten
• Trä är kul

Hoppas jag kan inspirera er med några saker man kan göra på egen hand av trä. Ett matbord med pallar av trästubbar, en skärbräda, en bricka och ett ostfat.

SKÄRBRÄDA

SKÄRBRÄDA: Jag använde mig av en rejäl drivvedsplanka som jag borrade ett 22 mm-hål i vänstra hörnet i. Snyggt att ha på uteplatsen hängandes på väggen eller vid uteköket.

BRICKA

BRICKA: Av en lite tunnare drivvedsbräda är det kul att göra en bricka. Jag borrade två hål i vardera änden som passade till sisalrepets omkrets. Rep köper jag hos Biltema. Gör en knut på vardera ände av repet.

MATBORD AV STUBBE

MATSALSMÖBEL: Till detta bord och stolar behöver man en händig man eller som i mitt fall kvinna, som fäller en stor tall. Botten av tallen utgör bordet som även har fått hål för att dryck och glas ska stå stabilt. De mobila stubbarna runtom fungerar som stolar.

OSTBRICKA

OSTBRICKA: När man har fällt stora träd kan man passa på att såga till några läckra uppläggningsfat att lägga upp t ex ostar och hemgjord tranbärsmarmelad på.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *