Nytt hemmagjort matbord

Ibland behöver man förnya sig lite i hemmet. Ganska ofta enligt mig men det tar emot att köpa. Därför försöker vi alltid att tillverka saker själva i den mån det är möjligt.

Vi hade tidigare ett hemmagjort ekbord som tyvärr blev lite rödgult efter lacken så jag längtade efter en ljusare känsla i rummet. Det fick bli furubrädor som jag behandlade med den helt naturliga och doftfria dekorvaxoljan. Jag ville ha brädorna åt det vita hållet och först efter tredje strykningen blev det som jag önskade.

Bockarna målade vi matt kolsvarta. Stolarna Dalsland hittade jag efter mycket letande på nätet från Trendrum. Jag hade sett några i den stilen i programmet Så mycket bättre och blev så förtjust i de höga pinnstolarna med karmar. Efter att vi hade köpt dessa och efter så mycket letande så har jag nu sett en danska dyr förlaga samt en variant från Hay. Men oj, vad skönt man sitter så vi är nöjda med våra lite mer prisvärda Dalsland.

Lyckligtvis hade vi ett gäng fårskinn men det saknas ändå ett.

Jag visste att jag ville ha fotokonst på väggarna men att jag vågade ta egna foton från vår Afrikaresa i år och förstora och sätta i svarta ramar från Ikea överraskade till och med mig själv.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *