Duka festligt med eget konfetti

Det är ju så kul att duka upp lite extra fint till kalas och fest. Samtidigt, vem har tid att åka och handla massa detaljer? Nä, tänkte väl det. Då ska ni titta på mina exempel där jag har dukat med hemmagjort konfetti gjort på spillbitar av papper. När man pysslar mycket med papper som jag och många andra gör så blir det spillbitar över. Jag slänger aldrig dem utan lägger dem i färgteman i små påsar och plockar fram det till olika dukningar eller festuppdrag via Kalasmakerskan.


KONFETTI GJORT AV SPILLET SOM BLIR ÖVER I HÅLSLAGAREN


KONFETTI GJORT AV KLIPPTA KVADRATER AV GULDPAPPER


KONFETTI GJORT AV SPILLET SOM BLIR ÖVER NÄR MAN STANSAR UT HJÄRTA OCH CIRKLAR I PAPPER


ÖVERDIMENSIONERAT KONFETTI GJORT AV KLIPPTA BITAR FRÅN ETT FÄRGAT A4-PAPPER


KONFETTI GJORT AV STANSAT SILKESPAPPER

Tips: Lägg flera silkespapper på hög i olika färger och stansa ut former. På så sätt blir det fler på samma gång.


KONFETTI GJORT AV PAPPERSPILL

När jag stansade ut stora cirklar till alla girlanger i pastellfärgade papper så blev det mycket spill över och det klippte jag i en massa småbitar.

 KONFETTI GJORT AV PAPPERSPILL

Samma här: när jag designade det här bröllopet och beskar flyers och skar ut bokstäver så blev det mycket papper över och istället för att slänga det så gjorde jag en massa fint konfetti genom att klippa spillet i småbitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *