De ståtliga girafferna på savannen

Som ni har märkt så delar jag med mig av ett djur i taget från vår resa i Tanzania. Se fler djur under Foton från mina resor. Jag är väldigt intresserad av djur och natur och tycker ni att det är tjatigt får ni blunda. Nu har i alla fall turen kommit till de otroligt vackra girafferna i Tanzania. Vad jag förstod så finns det en fler olika sorter och jag tror, observera tror, att det var Masai giraff vi såg i trakterna kring Ngorogoro och i delar av Serengeti.


Innan vi åkte till Tanzania så sa jag att jag skulle bli nöjd om jag bara fick se 1 st giraff. Vi fick se väldigt många. Där man minst anade stod de och mumsade på sina taggbollsträd. Giraffen är besläktad med kamelen men de kändes mer som något av en dinosaurie med sin enorma kropp och märkliga gångstil. Man skulle också kunna tro att de springer snabbt men hastigheten kan bara uppgå till 40 km/h.

Till denna bilden finns en liten story och en filmsnutt som man kan se via min instagram.

De är inte farliga men om de blir attackerade så tvekar de inte att sparkas hårt med frambenen.
Giraffen i Serengeti är enligt vår guide inte i fara för att bli utrotade. Däremot har de ett problem med när de föder stående så händer det att ungarna faller ner de två metrarna och bryter nacken. Ibland är naturen märklig.


Detta fotot är taget när man åker på kanten av Ngorogoro-kratern. Men ner i själva kratern kunde girafferna inte ta sig annars fann man dem vart det än fanns träd. Och såg man en så hittade blicken ganska snart flera.

Det här var de allra första girafferna vi såg och det var i parken kring Lake Manyara. Jag var överlycklig och kunde inte ana att vi skulle få se så många fler och på närmre håll senare.

Vår guide kallade den här första dagen i Nationalparken Lake Manyara för en appetizer.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *