Skicka ett riktigt brev till dina kära på Alla hjärtans dag

Valentines potatistryck 5Det här med Alla hjärtans dag handlar väl egentligen inte om att tvångsmässigt sprida en massa presenter till sin omgivning. Jag tänker att det handlar om att visa och berätta sin kärlek till sina nära och kära. Är det inte ett ypperligt tillfälle att faktiskt sätta sig ned och skriva ett brev till de vi bryr oss om och skicka till dem på Alla hjärtans dag?

Jag passade på att skära till några roliga papper och gjorde potatistryck med ett hjärta för att göra brevpappret unikt. Se nedan hur jag gjorde.

Valentines potatistryck 1
Skär av potatisen så att det blir en stor platt yta. Pressa ner ett litet pepparkaksmått och se till att den sitter plant. Skär bort några millimeter av potatisen runt omkring pepparkaksmåttet. Låt sedan hjärtytan torka och pensla på den färgen du önskar “trycka” med och placera den på pappret. Det blir exakt sådär ojämnt, mulligt och gulligt som man vill att det ska bli.

Valentines potatistryck 7

Valentines potatistryck 3Valentines potatistryck 4Valentines potatistryck 6

Hoppas ni får en fin Alla hjärtans dag!

2 tankar på “Skicka ett riktigt brev till dina kära på Alla hjärtans dag”

Lämna en kommentar