Gör en naturlig hinderbana till hunden

Hinderbana till valp 1 LinabythebayJa visst, det är lite tidigt att börja med agility men jag kände att nåt kul måste vi ju göra jag och vår 5-månaders valp Rio här ute på landet. Och jag ville absolut inte ha några plastiga saker som stack ut i trädgården så jag satte igång att skapa en naturlig hinderbana på en nivå som jag åtminstone tror passar en valp. Hoppas att jag kan inspirera någon att göra detsamma genom mina bilder på de olika stationerna.

Hinderbana till valp 2 Linabythebay
Min älskade gick loss med motorsågen i en stubbe och lade sedan en överbliven bräda i klykan. Det fungerar då som en gungbräda som Rio springer eller går över.

Hinderbana till valp 3 LinabythebayHinderbana till valp 4 Linabythebay

Efter gungbrädan gasar vi på genom slalombanan av grenar. Jag tycker det är så fint att det smälter in i trädgården. Och efter slalombanan får Rio sitta ned och så går jag och ställer mig på andra sidan av det låga ”hoppet” av stubbar och en gren, och ber henne hoppa över det vilket hon gör med stor entusiasm.

Hinderbana till valp 5 Linabythebay

Sedan går vi till en en fyrkantig plyfa-skiva som jag har lagt på marken och där sätter hon sig och stannar kvar medan jag hoppar runt som en indian i en stor, vid cirkel runt henne innan hon får fortsätta till nästa station.

Hinderbana till valp 6 Linabythebay

Nästa station är väl den som inte riktigt ser så naturlig ut : ). Det är en liggande stege med en lätt lutning så att hon får gå igenom varje hål och slutligen lyfta lite extra på benen. Jag får ofta sakta ned henne så hon inte snubblar i den men kul som sjutton verkar det vara.

Hinderbana till valp 7 Linabythebay

Sen kommer vi till den älskade och användbara stubben för en lite lugnare övning: Kliva upp och sätta sig så gott det går på stubben och sitta kvar så länge som jag vill att hon ska sitta där. Och sen när jag säger ”okej” så går vi vidare till stationen där hon får lägga sig ned och ligga still en stund.

Hinderbana till valp 8 Linabythebay

Sen går vi tillbaka till stubben och jag säger ”stå” och då står hon ganska länge med framtassarna på stubben. På så sätt tränar vi bakdelen och rumpan vilket kan vara mycket bra för en hund som ska bli så stor som vår, i framtiden, för att motverka höft- och ledproblem.

Hinderbana till valp 9 Linabythebay

Som allra sista station får hon balansera upp på en bräda och jag önskar att jag kunde vinkla den i en mer aggressiv lutning så att det blev utmaningen men så här ser det ut i dagsläget i alla fall.

Hinderbana till valp 11 Linabythebay
Tack och hej från oss!


2 svar till ”Gör en naturlig hinderbana till hunden”

 1. Profilbild för Cajsa Lovehav - Gröna Moment

  Så fin hon är. Ridgeback är en väldigt trevlig ras:)

  Så mycket fint du gör själv, det är så viktigt i förhållande till hållbarhet och klimatet!
  det ska bli roligt att fortsätta inspireras, jag följer dig från och med idag.

  Allt gott
  Cajsa

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   Tack snälla Cajsa för uppmuntrande ord. Och din blogg är ju helt grym!
   Vi hörs framöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *