Gör en hundsäng av återbrukat material

Hundsang 0 Linabythebay
Klart hunden ska ha en hemmagjord säng. Faktum är att jag säkert hade köpt en om jag hade hittat någon som var snygg men det fann jag inte. Så då kunde vi lika väl göra en egen säng till henne av material som redan fanns hemma. Här nedan visar jag hur man kan göra en hundsäng av återbrukat material.

Hundsang 1 LinabythebayVi utgick från en träpall, en så kallad sj-pall, i botten. Då har man både lite höjd och ben att bygga på redan där. Sedan satte vi upp reglar som en ram i botten och kunde därefter enkelt spika fast gamla överblivna brädor som väggar.

Hundsang 2 LinabythebayJag gick sedan lös med kniven i en gammal madrass och gjorde måttanpassade dynor till sängen …

Hundsang 3 Linabythebay
Och då såg det ut så här. Gosigt och mjukt för en liten hundkropp.

Hundsang 4 Linabythebay
Jag sydde fodral till av gamla dukar som jag så snällt hade fått av en granne. Jag tyckte det blev extra gulligt med lite spets och vitt men man kan ju likväl välja något tufft eller elegant tyg. Det viktiga är att man syr dem som örngott så att man kan ta av dem och tvätta med jämna mellanrum.

Hundsang 5 Linabythebay
En handmålad skylt på en pinne fäste jag i sängens rygg så att hon vet att det är hennes säng …

Hundsang 6 Linabythebay
Och med lite allmogeblå färg (den som fanns kvar i skåpet) så passade hundsängen in perfekt i hörnet i sovrummet, en bra bit från vår säng. Och vi kan lika lätt göra en större när Rio har vuxit till sig. Lycka till och visa gärna bilder om ni gör något liknande.

Hundsang 7 LinabythebayNy


5 svar till ”Gör en hundsäng av återbrukat material”

 1. Profilbild för gina

  Oh, My this is My FAVORITE – EVER!!!

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   Så kul, tack hihi

 2. […] Hundsäng av återbrukat material. Beskrivningen hittar du här! […]

 3. […] Här hittar du Linas blogg och en beskrivning hur du gör sängen! […]

 4. […] gillar att vara med överallt men de brukar ha sin egen hundbädd och tuggleksaker. Bygg en lyxig hundbädd som passar in i inredningen och måla den i samma färg som väggarna. Leksakerna kan du förvara i […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *