En kontrastfull resa till Kanada

Toronto 1 LinabythebayJag är precis hemkommen efter en överraskande rolig och givande resa till Toronto med omnejd. Toronto var kontrasternas stad med stort K. En stad där allt är möjligt och man behövde aldrig känna sig orolig eller rädd. Precis allt gick smidigt. Kanadensare är enkla, trevliga och otroligt service minded. Jag ser fram emot att se mer av Kanada så småningom.

Vår resa blev en blandning av storstadsliv med besök på läckra restauranger och barer, hockeymatcher, promenader i solen utmed vattenbrynet, dragshow i gaystadsdelen, vingårdar, hos en gammal och kär vän på landsbygden, bondgårdar och ridning.

Att resa ger mig så mycket inspiration till mitt kreativa skapande. Jag får också en uppfriskande kick av att se och göra nya saker. Och hur berikande är det inte att få se och lära sig hur det är i övriga världen.  Jag älskar att resa men samtidigt vill jag göra det med måtta för miljöns skull så det blir en styck rejäl resa per år och däremellan flyger jag inte. Förra årets resa gick till Rio de Janeiro i Brasilien, se bilder här. Vill ni har tips om Toronto är ni varmt välkomna att höra av er. Vill ni se fler ”vardagliga” bilder från min resa till Toronto så kikar på mitt instagramkonto här.

Toronto 7 Linabythebay
Vi visste att den skulle vara där. Den 447 meter höga stolpen i Toronto vid vattenbrynet. Men vi visste inte att vi skulle tycka det var så otroligt häftigt att se staden från ovan. Att titta ned på flygplanen som skulle landa var läckert.

cn tower linabythebay toronto from above linabythebay Toronto 6 Linabythebay

Toronto 5 Linabythebay
Vilken överraskning det var att att Breonie bodde mitt i Niagara wine region där det fullkomligt kryllade av vingårdar. Vi var inte sena med att åka runt och testa olika viner och föll framförallt för regions kända Icewine gjort på de frusna druvorna.

niagarawineregion 2 linabythebayniagarawineregion linabythebay

Breonie linabythebay
Min kanadensiska vän Breonie, som vi bodde hos några dagar, blickar ut mot fälten av vinrankor och långt där borta ser man till sjön. Här har vi precis provat viner hos världens läckraste polska dam med peruk på hennes vingård som heter Organized Crime där varje vinflaska illustrerar en del av en historia.

 

Toronto 3 Linabythebay
Min vän Breonie är industridesigner. Hon gillar också att göra saker av naturmaterial – här han hon vikt en mängd pappersfjärilar och fäst på en gren med en led-slinga på.
Hamilton Linabythebay
Under vår resa hade vi lyckan att besök några olika gårdar med ljuvliga djur. Bland annat den här leende och solande geten.
1622667_10155250092445262_839787531641740613_n
Vi tog även en fantastisk ridtur utmed majsfälten hos Breonies vän Dustin. Gissa om vi var lyckliga? Foto: Dustin Michael Woloschuk
Toronto 9 Linabythebay
Lena fick rida ”Big mama” till vänster.
Toronto 8 Linabythebay
De här fotona tog jag i Torontos mer bohemiska kvarter tillika mina/våra favoritkvarter Kensington Market. Vi föll för stadens olika kvarter där alla representerar en egen stil.

Toronto 2 Linabythebay

niagara linabythebay
Vi kunde ju inte missa attraktionen, Niagarafallen. Och oj så glada vi var att få komma dit mitt i vintern och se detta vackra naturfenomen.

Niagarafalls 1 Linabythebay

niagaraonthelake linabythebay
En sväng förbi den lilla staden Niagara-on-the-lake gjorde oss inte heller besvikna. Vi besökt en så kallad Farm-to-table restaurang där det man äter levereras av lokala bönder.
treadville ontario linabythebay
En hummer-club sandwich med iskallt Chardonnay satte liksom guldkant på den dagen.

 


6 svar till ”En kontrastfull resa till Kanada”

 1. Profilbild för Theresia
  Theresia

  Vilka underbara bilder. Ser underbart ut!

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   Tack snälla du! Det finns fler roliga men tänkte att dessa passar bäst till bloggens tema.

 2. Profilbild för Amanda
  Amanda

  Wow! Ser helt fantastiskt ut! Kul restips, inget man tänker på i vanliga fall.

  1. Profilbild för Elisabet :)

   Vilken fantastisk resa. Du tar verkligen fina bilder. Skapar allt lite längtan. Jag gillar att resa, men liksom du tycker jag att det känns lite knepigt just för miljön.
   /Elisabet 🙂

   1. Profilbild för Lina by the bay
    Lina by the bay

    Tack för de fina orden! Ja, det är egentligen inte klokt hur mycket vi svenskar (och säkert många andra länder) reser.

  2. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   Tack! Eller hur? Jag tänkte bara ”hockeystad” innan men visade sig vara som ett NYC fast renare och tryggare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *