Westernridning i fjällen

P1100678_webbP1100663_webbP1100635_webbP1100623_webb P1100618_webb P1100599_webb P1100698_webbP1100661_webb P1100636_webb P1100662_webb

När jag var 11 år så började jag intressera mig för Nordamerikas historia och blev som så många andra fascinerad av den så kallade ”Vilda västern” och jag hejade naturligtvis på indianerna även fast jag var förtjust i cowboy-stilen. Tonårsrummet var täckt av indianplanscher. På fritiden läste jag indianböcker, sydde läderväskor med pärlmönster och var djupt engagerad i Jönköpings indianklubb. Lyckan var nådd när jag på ett event i Huskvarnas Folkets park fick träffa dansare som hade medverkat i filmen ”Dansar med vargar”. Eller när jag fick sommarjobba på High Chaparral som indianflicka på indianön (illblond i håret).

När jag fyllde 18 år så ebbade intresset ut men värmen för western-stilen har suttit djupt rotat i mitt hjärta sen dess. När jag fyllde 25 år så arrangerade jag ett stort westernkalas på landet med yxkastning, lassoövningar, linedance och countryband. Och behöver jag ens nämna att countrymusik är det bästa jag vet?

Med detta som bakgrund är det såklart att en flickdröm gick i uppfyllelse när jag åkte till Trumvallens fjällridning utanför Vemdalen och red på fjället på westernskolade hästar och det hela börjar med att jag blir upphämtad av Johan i cowboyhatt med countryn spelandes i bilen. Jag spenderade en en fantastisk helg i autentisk westernstil och fick dessutom se delar av fjället som jag inte skulle orka gå till. Hoppas att bilderna talar för sig själva.

 


6 svar till ”Westernridning i fjällen”

 1. Profilbild för Sven-Erik Ohlsson
  Sven-Erik Ohlsson

  Fantastiskt Lina. Underbara bilder. Vilken tur med vädret du hade. Synd att vi inte hade möjlighet att åka upp till Vemdalen och den härliga fjällnaturen vid Trumvallen. Måste kännas härligt att få en av sina många drömmar uppfylld.
  Kram Gertrud och Svenne

  1. Profilbild för KarolinaStalis
   KarolinaStalis

   Tack kära ni. Det var så underbart och fint. Det låg dessutom bara någon kilometer från Karins vackra fäbodvall.
   KRAM

 2. Profilbild för Jässica
  Jässica

  Vad kul, jazze är min häst som är utlånad till trumvallen, kul med kort på honom

  1. Profilbild för KarolinaStalis
   KarolinaStalis

   Åh vad roligt! Han var underbar att vara med i två dagar. Hur gammal är han?

   1. Profilbild för Jässica
    Jässica

    Han är fantastisk!! Saknar honom mycket, så snäll och tillgiven. Han är nio år

    1. Profilbild för KarolinaStalis
     KarolinaStalis

     Det förstår jag verkligen! Hoppas du kommer få rida honom snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *