Skära i glas

Skara glasflaskor_1I början av juni arrangerade jag en workshop i hur man skär i gamla glasflaskor med kreatören Fia Sjöström som lärare. Det var en fantastiskt rolig och spännande kväll. Jag rekommenderar er alla att testa på det. Sök på Youtube för att se hur man gör eller kontakta mig så för jag er samman med Fia.

Vi gjorde som följande:
– Vi använde gamla rödvins- och ölflaskor och stoppade ned dem i papprör för att kunna stödja handen mot när vi skar ett snitt runt flaskan. Det var bra att vara två stycken. En som höll och en som skar. Glasskärare finns att köpa på bland annat Clas Ohlsson.

– Sedan lade vi flaskan i isbad varvat med kokande hett vatten tills det sa poff och flaskan gick av vid snittytan. Ibland blev det snett och ibland rakt. Man får helt enkelt testa sig fram.

Som ni ser på översta bilden så valde jag att göra ljus av mina halverade flaskor. Se hur man gör egna doftljus här.

 


3 svar till ”Skära i glas”

 1. […] Här ser ni även ett av mina hemmagjorda doftljus som jag gjort genom att skära av en rödvinsflaska. Se inlägget på min blogg här. […]

 2. Profilbild för Helena, Craft and Creativity

  Åh, önskar att jag hade kunnat vara med! Jag vill också lära mig! 🙂 /Helena

  1. Profilbild för KarolinaStalis
   KarolinaStalis

   Ja – det var så roligt och det kommer säkert en gång till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *