Gör egna doftljus

diy doftljusAv de vackra glasflaskorna som vi skar av på workshopen så valde jag att göra egna ljus med doft av gran. Jag köpte ljusmassa på en slöjdbutik och värmde det i vattenbad. Sedan limmade jag fast ett mynt i änden av veken som sänke. I andra änden knöt jag fast veken i en grillpinne i trä och lade på toppen av flaskan där ljusmassan skulle ner i.  Sedan var det bara att hälla över den smälta och transparenta ljusmassa ned i formarna och när det höll på att stelna stoppade jag ned en grankvist. Man kan självklart hälla ned essens för att få en doft på ljuset.

diy ljus 3
Man kan hälla ljusmassan i vilken typ av form som helst. Visst blev det fint i mina gamla koppar?

diy ljus 2diy ljus 4

2 svar på ”Gör egna doftljus”

  1. Så fina! Blir sugen på att göra det själv. Låter som ett bra pyssel en regnig sommardag.
    Men en liten undran – fungerar det med ljus i en tunn porslinskopp? Spricker inte porslinet i värmen?

    Svara

Lämna en kommentar