Sänggavel av björk – man tager vad man haver

Sanggavel3
Sängbordet och lampfoten kommer från vårt förra hus som vi köpte fullt möblerat. Sängbordet är målat i en blå almogeton.

Sanggavel1Sanggavel4Sanggavel5Just det, det är mitt mantra – man tager vad man haver. Jag tycker det är viktigt att man inte bara en, utan fler gånger frågar sig varför man måste gå och köpa nya saker. Kanske har man något hemma som man kan göra om och skapa nytt liv i. Kanske behöver man inte ett femte par jeans för att må bra? Allt behöver inte alltid vara perfekt och nytt för att vara bra eller för att man ska trivas bättre, eller hur?

På bilderna ser ni hur jag har tagit tillvara på några björkar som stod omslingrade i en kärlekskram på vår tomt och var tvungna att sågas ned. De halverades i en sågklinga och sedan har jag spikat upp dem på två reglar.

Jag slänger väldigt få saker, inte ens i matväg. Vi får vara glada att vi har mat i kylen till skillnad från många andra på jorden. Jag går till exempel och köper strumpor när jag märker att jag knappt har några hela kvar och då försöker jag köpa lite mer rejäla så att de istället håller länge.

Men jag vet, jag vet, jag kan bli otroligt lockad av alla vackra saker jag blir ”lurad” att tro jag har behov av så visst faller jag dit. Låt oss hjälpas åt att påminna varann med att att försöka vara nöjda med det vi har. Och visst måste handeln på jorden snurra för att allt ska fungera men då kan vi åtminstone tänka på att konsumera kvalitet.

 


4 svar till ”Sänggavel av björk – man tager vad man haver”

 1. Profilbild för Helena, Craft and Creativity

  Jag tokgillar sänggaveln – den är så fin!

  1. Profilbild för KarolinaStalis
   KarolinaStalis

   Men åh tack – vad roligt!

 2. Profilbild för eva-marie söderström
  eva-marie söderström

  Hej,
  finaste jag sett!
  Har du sprayat något utanpå eller är det helt naturliga, stammarna?
  mvh
  eva-marie

  1. Profilbild för Lina by the bay
   Lina by the bay

   Hej Eva-Marie!
   Så roligt att du gillar den lika mycket som jag. Stammarna är helt naturliga, ingen efterbehandling eller färgning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *