Det finns så mycket skit i godis och mat till oss människor och precis samma sak är det för hundar. När man håller på att träna mycket med sina vovvar och som jag, använder godis som belöning, så vill man gärna att det ska vara bra grejer man matar dem med.
Oftast så använder jag de vanliga foderpyllorna men ibland får man gasa på med lite godare saker och då passar de här hemlagade kexen med leversmak kanonbra. Genom det här receptet som jag fått från min fiffiga pappa blir det en STOR laddning. Bered er på att stå och kavla en halv kväll eller halvera satsen. Lycka till!
RECEPT PÅ HUNDKEX MED LEVERSMAK
Ca 500 gr ungnötslever som kokas och mixas till ett smul
1 liter A -fil
1,5 kg grahamsmjöl
2 dl rågmjöl
1 ägg
4-5 msk honung
1 dl rapsolja
Blanda alla ingredienser till en fast och klibbfri deg. Kavla ut degen så tunt som möjligt (pepparkakstunt). Man kan även avsluta kavlingen med en kruskavel om man vill det.
Grädda i 200 gr ca 12-15 min och låt kexen torka i ugnen på eftervärme.
OBS! Eftersom det är en stor sats så får man tänka på att göra lite i taget då de ska torka i ugnen på eftervärme.
Lämna ett svar