Flytta ut julen i år!

Jag tror det är många som har funderat på hur sjutton vi ska kunna fira jul tillsammans med våra nära och kära på ett smittsäkert sätt. Om ni frågar mig så säger jag; flytta ut julen i år! Ut i naturen och ta med er mat och dryck. Men hur tänker du nu tänker ni? Ni gör precis som ni vill eller så följer ni mina enkla råd hehe.

Hoppas att jag kan inspirera med några bilder och tips på detaljer som kan göra det hela enkelt och mysigt för er.

Detta är mitt bidrag till den härliga kreativa julkalendern #25merrydays2020 (tagga gärna dina julpyssel) som ordnas för 6.e året av underbara Gina på @willowdaygram.

Igår fick vi ta del av magiska @hannawendelbo och imorgon överraskas av @anneliesblomsterochbakverk.

Duka upp och dekorerar ett bärbart bord inne i skogen eller vid första bästa naturområde ni hittar. Jag använde mig att knöggliga linnedukar, kottar och en massa lyktor.
Flytta ut julen i år
Lyktorna. Med lite socker i botten kan man trycka ner stumpar eller hela stearinljus. Tänk bara på att de ska vara kortare än glasburken så att lågan håller sig fin utan att riskera att blåsas ut av vinden.
När gästerna kom bakade jag pepparkakor på en torr stekpanna över elden. Det går väldigt fort och man får se upp så de inte blir för svarta i botten. Ställ av och svalna och då stelnar pepparkakorna. Jag serverade med en bit vit caprin-ost ovanpå tillsammans med varm Gluwein. Ett hett tips är att ha med någon färdig varm dryck i termos och en färdig rätt. Det kan vara kallt och då behöver folk ha något varmt i sig snabbt.
Ta med en eldkorg och elda i och på den kan ni både laga förrätt, värma dryck (eller ta med i termos) och värma maträtten.
Häng gärna ut några fårfällar på fallna träd där gästerna kan sitta och vila sig, filosofera och dricka varm dryck.
Mitt heta tips är att göra det enkelt – gör endast en julrätt och ta med ut i skogen. Spara på din energi. Vi bjöd på Ernst Jansonssoppa med västerbottenost och krutonger vilket uppskattades av gästerna i kylan.
Såklart man kan vill pyssla lite inför lunchen också. Jag gjorde olika servettringar av naturmaterial som jag hittade på tomten. Granris, lingonris, mossa och blåbärsris.
De är väldigt enkla att göra genom att snurra och fixera cirkeln av naturmaterial med grön blomstertråd som man köper hos blomsterhandlaren.

Hoppas ni alla kan njuta av julen på erat sätt! Och kanske inspireras av mitt sätt : ). God jul!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *