Baka pepparkakor över eld

Baka pepparkakor över eld – javisst, det går hur bra som helst. Förvänta dig inte att de kanske blir precis lika fina som när man gör i ugnen. Men kul är det!

En riktig krispig lördag i december fick jag möjligheten att stå på Siggesta Gårds vackra julmarknad. Barnen var tappra trots -10 grader och inga vantar. Om ni ska prova detta själva hemma till glöggminglet så är fördelen att det inte behöver vara glöd utan går bra att göra över en försiktig eld. Använd er av någon form av panna. Ha lite is i magen först minutrarna för försöker man vänta pepparkakorna redan då så blir de för mjuka. Låt dem krispa till, då är det lättare att vända dem och fortsätt sedan att vända på dem då och då. Häll av och låt dem torka och stelna till. Otroligt goda med till exempel ädelostcreme!

Ädelostcreme
2 ädelostar (hårda)
3 msk Gräddfil
1 dl Creme Fraiche

Blanda ingredienserna med en elvisp och smaka av vartefter.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *