Natur- och återbrukspyssel hos biblioteket i Knivsta

Pysselworkshop Knivsta bibliotek
Det fantastiska biblioteket i Knivsta arrangerar ofta pyssel för familjer på helgerna. Denna gång fick jag turen att inspirera folk i återbruk- och naturpyssel.

Så blev det dags igen för mig att arrangera en liten workshop för familjer hos Knivsta bibliotek i lördags. Jag var där sist på höstlovet och pysslade endast med naturmaterial. Denna gången tog jag även med saker som kunde återbrukas och få ett nytt liv med lite färg, limning, sågning. Barnen är fantastiska och kreerar de mest fantasifulla sakerna så egentligen skulle jag bara kunna lägga fram lite material och be dom gå lös. Men jag hade förberett några olika pyssel. Se vad de gjorde nedan.

Barnen fick skapa pennställ genom att såga itu pappersrör, shampoflaskor och toalettrullar.
… och sedan spraymåla dem i en enhetlig kulör med vattenbaserade färger från MTN. Vissa barn gjorde djur och borgar av rören istället.
pysselworkshop i knivsta bibliotek
Jag tog med porslinspennor och överblivna kakelplattor. Det blev ett harmoniskt bord där barnen och föräldrarna satt och målade fina motiv. De togs hem och brändes av i 90 minuter i ugnen i 160 grader.
Jag hade plockat med blåbärs- och lingonris, olika ståltrådar och gamla band.
pysselworkshop i knivsta bibliotek
Barnen gjorde de mest häftiga vårkransarna.
Barnen klippte isär toapappersrullar och började skapa en toalettrulleblomma som förhoppningsvis kan byggas på av andra besökare på bibilioteket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *