Om Lettering och mig själv

Under de senaste veckorna har jag fått frågor från lite olika håll i stil med ”Kör du Kalasmakerskan” på heltid nu eller?, ”Gör du någon grafisk design nuförtiden?”, ”Kan du verkligen leva på att pyssla och gå i naturen?”. Så jag tänkte tydliggöra vad jag gör med livet nuförtiden. Och det genom att baka samman det och visa på hur roligt man kan göra med Lettering, bokstavsillustrering som jag fick chansen att prova på i förra vecka när Sofia på Fia Lotta Jansson Design höll en workshop i just det hos hobbybutiken Make & Create.

 

Vi fick lära oss ett gäng olika bokkstavstekniker såsom Block, Script, Deco och så vidare under 3,5 h otroligt roliga timmar. Genom att först skissa upp med blyerts och sen färglägga hade man möjlighet att justera den slutliga illustrationen. Jag har inte hållit på med sånt här sen jag satt och skissade på tråkiga lektioner i mellanstadiet och jag märkte att det var ännu roligare nu än då. Speciellt när man lär sig lite tekniker så som om det ska vara tjockt uppåt eller neråt när man jobbar med kalligrafi : ). Se till att signa upp er på en av Sofias kurser så snart som möjligt.

 

Jag har på mitt amatörmässiga sätt gjort olika illustrationer på papper med svart penna i olika tekniker för varje ben i mitt företag. Sedan har jag fotat ritningarna med mobilen, mailat dem till mig själv, öppnat dem i Photoshop, skruvat upp kontrasterna och slutligen inverterat till vitt lägga illustrationerna ovanpå bilderna. Så kul och personligt! Detta kommer jag ta med mig i mina olika uppdrag. Gäller bara att öva på att få till det snyggt…

 

Den största tårtbiten i mitt företag innebär att jag utför olika slags uppdrag inom Grafisk design så som logotyper, foldrar, hemsidor, visitkort, vepor, banners, böcker och etiketter. Jag frilansar och har både egna kunder och är underkonsult åt flera olika byråer.

 

För några år sedan ville jag prova på att styla, inreda hem och kontorsmiljöer och utmed tiden så har detta blivit en ganska stor tårtbit i företaget också. Dels får jag egna kunder som hittar till mig via min Stylingsida eller via Houzz. Jag har även tidigare varit underkonsult åt Studio Svenssons som inredningskonsult. Och nu har jag ett trevligt samarbete ihop med Husman Hagberg på Värmdö och ännu fler liknande samarbeten på gång. Som ni förstår är detta oerhört kul att få hjälpa människor att få det mer hemtrevligt, mer personligt och uppstyrt i hemmet eller på kontoret.

Av någon anledningen så började jag samla på drivved för några år sedan och skrev små citat och liknande på brädor och hängde upp som konstverk. Detta verkar folk gilla och hitta via mina sociala medier. Det i sig har lett till att jag har några beställningar i månaden på tavlor till personer runt om i hela landet. Mycket trevligt inslag i mitt arbete tycker jag.

 

I över 15 år har jag hjälpt privatpersoner med den röda tråden genom bröllop och fester. Men först för 4 år sen skapade jag profilen Kalasmakerskan vilket tydliggör för kunder att jag kan hjälpa dem med designen och utformningen kring alla typer av festliga tillställningar. Jag har som mest fyra bröllopskunder per år och det tar ett år att jobba med ett bröllopspar som exempel. Det här är så roligt att jag nog alltid fortsätta med även om det är en liten bisyssla.

 

När jag själv skaffade hund så saknade jag genuina läderprodukter till hundar på marknaden så jag startade en egen design kring selen, koppel, halsband, täcken och skyltar via min hemsida och shop Hund med stil. Det unika är att jag skissar fram ett förslag på produkt till varje ny kund så att det blir unikt och sedan låter jag min läderverkstad producera dem. Jag har alltid minst en beställning i omlopp och det tar cirka 4 veckor från beställning, utprovning till färdig produkt. Detta är bara början på mina planer kring hundprodukter.

Utöver detta så kommer det in annorlunda uppdrag via bloggen såsom att hålla i olika typer av pysselevents och liknande.

Varmt välkomna om ni behöver hjälp som jag kan ge er.
Varma hälsningar från mig, Lina

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *